Η Εθνική - «όνειρο» του 2004 κέρδισε την Κύπρο σε φιλικό αγώνα

Η Εθνική - «όνειρο» του 2004 κέρδισε την Κύπρο σε φιλικό αγώνα

Ευχάριστες αναμνήσεις ξύπνησαν στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, όπου η Εθνική του 2004 νίκησε με 6-1 την αντίστοιχη της Κύπρου υπό το βλέμμα του Ότο Ρεχάγκελ 

Η Εθνική - «όνειρο» του 2004 κέρδισε την Κύπρο σε φιλικό αγώνα
Άλλοι γκριζομάλληδες ή με... καραφλίτσα. Άλλοι με περιττά κιλά. Κάποιοι, όπως τους είχαμε συνηθίσει. Όλοι τους, όμως, πρόσωπα που για πάντα θα φέρνουν ένα χαμόγελο νοσταλγίας στα πρόσωπα των Ελλήνων από το έπος του 2004… 

Η Εθνική ομάδα που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης «σοκάροντας» όλη την οικουμένη έκανε το reunion της επί κυπριακού εδάφους. Στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας αντιμετώπισε το κυπριακό συγκρότημα της αντίστοιχης χρονικής περιόδου με το ευρύ 6-1. Έτσι, για να μη λένε πως πάντα νικούσε με… μισό μηδέν. 

Ο αγώνας έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού της Εθνικής και Ευρωβουλευτή σήμερα Θοδωρή Ζαγοράκη και της Κύπριας Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους. 

Κλείσιμο


Η Εθνική Ελλάδος του 2004 είχε στις τάξεις της τους: Νικοπολίδη, Mπασινά, Γκούμα, Δέλλα, Νταμπίζα, Σεϊταρίδη, Καραγκούνη, Καψή, Νικολαΐδη, Γιαννακόπουλο, Φύσσα, Χαλκιά, Βενετίδη, Χαριστέα, Ζαγοράκη, Λάκη, Κατεργιαννάκη, Καφέ, Γεωργιάδη και Βρύζα. Στην άκρη του πάγκου ήταν, όπως τότε, ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Η Κύπρος αποτελείτο από τους Μορφή, Παναγιώτου, Λάμπρου, Ελευθερίου, Καϊάφα, Σατσιά, Θεοδότου, Μάριος Ηλία, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Οκκά, Γιασεμάκη, Μάριο Νεοφύτου, Οκκαρίδη, Χρύση Μιχαήλ, Δασκαλάκη, Νικόλα Γεωργίου, Μάριο Χριστοδούλου, Εγκωμίτη, Λουκά Λουκά, Κονναφή, Αριστοκλέους και Σταύρο Γεωργίου. 



Το σκορ δεν θα μπορούσε να… μην ανοίξει άλλος από εκείνον που πέτυχε το γκολ της νίκης στη Λισαβόνα. Ο Άγγελος Χαριστέας στο 6’ με πλασέ, αλλά επτά λεπτά μετά ήρθε η απάντηση από τον άλλοτε παίκτη των «αιωνίων» και του Ηρακλή, Μιχάλη Κωνσταντίνου. Οι πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά της ελληνικής ομάδας. Ο Καραγκούνης στο 38’, ο Γιαννακόπουλος στο 40’ και το 55’, ο Λάκης στο 57’ και ο Καφές στο 61’ πέτυχαν τα έξι γκολ των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004. 




Οι ενδεκάδες: 
Κύπρος: Παναγιώτου, Θεοδότου, Λουκά, Οκκαρίδης, Γεωργίου, Σατσιάς, Καϊάφας, Εγκωμίτης, Οκκάς, Κωνσταντίνου, Χριστοδούλου. 

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Καψής, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καραγκούνης, Βρύζας. 




Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης