Ολυμπιακός: Η περσινή ευκαιρία με Ζινιάκ και η άλλη φετινή «αφετηρία»

Ολυμπιακός: Η περσινή ευκαιρία με Ζινιάκ και η άλλη φετινή «αφετηρία»

H περυσινή απόπειρα του Ολυμπιακού για Ζινιάκ και τις μειωμένες πιθανότητες της φετινής προσπάθειας για το Γάλλο φορ

Ολυμπιακός: Η περσινή ευκαιρία με Ζινιάκ και η άλλη φετινή «αφετηρία»
Ήταν σχεδόν τέτοια εποχή. Πέρσι, στο πρώτο 10ήμερο του Απρίλη. Όταν ο Πιέρ Ισά και ο Χουάνχο Λορένθο βρίσκονταν ακριβώς στην ίδια «θέση» με τώρα. Στην δημιουργία μιας λίστας επιλογών για τον προπονητή. Μιας λίστας από όπου θα προέκυπταν οι 3-4 καλές μεταγραφές του Ολυμπιακού της επόμενης περιόδου. Τότε οι επιλογές ήταν για τον Μίτσελ. Τώρα για τον Περέιρα. H διαδικασία όμως «καρμπόν».

Έψαχνε αντικαταστάτη του Κώστα Μήτρογλου ο πρωταθλητής Ελλάδας μεταξύ άλλων μιας και η πρώτη απόπειρα με τον Βαλντέζ αποδείχθηκε αποτυχημένη. Έναν σέντερ φορ πρώτης γραμμής, που θα προσέφερε το εύκολο γκολ. Ήξερε καλά τι συμβαίνει στη Μασσαλία ο Ισά και... μπήκε στο παιχνίδι. Για τον Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ. Έγιναν μια σειρά από επαφές ώστε να διερευνηθεί το «τοπίο». Και τέλος πάντων προέκυπτε ένα ενδιαφέρον «πεδίο». Προϋποθέσεις ώστε ο Ολυμπιακός να μπει γερά στην διεκδίκηση του 29άχρονου Γάλλου φορ.

Ο ποδοσφαιριστής ήταν θετικός μιας και δεν τον χωρούσε ο τόπος στη Μασσαλία, για έναν ακόμη χρόνο, όσο τον δέσμευε δηλαδή ακόμη το συμβόλαιο του. Και η Μαρσέιγ επίσης. Διότι θα μπορούσε από όχι μόνο να γλιτώσει το βαρύ συμβόλαιο του αλλά να βάλει στα ταμεία της και 3-4 εκατ ευρώ, από τον Ζινιάκ που έπειτα από ένα εξάμηνο θα υπέγραφε όπου ήθελε σαν ελεύθερος. Που τελείωσε αυτή η ιστορία; Ουσιαστικά στις αρχές του Μάη. Όταν ο Μαρσέλο Μπιέλσα πήρε τα κλειδιά της Μαρσέιγ στα χέρια του. Και μαζί όλες τις αποφάσεις. Την ίδια περίοδο που ο Μίτσελ τοποθετούσε στο νούμερο «1» της λίστας του Ολυμπιακού για την θέση του φορ, τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Και όσα ακολούθησαν δεν έφεραν κάποια ανατροπή, αν και το όνομα του Γάλλου φορ παρέμεινε στα ρεπορτάζ εντός και εκτός συνόρων τουλάχιστον ως τον Αύγουστο.

Κλείσιμο
Έναν χρόνο αργότερα τα γαλλικά ΜΜΕ επαναφέρουν την ιστορία αυτή στο προσκήνιο. Την υπόθεση Ζινιάκ. Τα τελευταία 24ώρα γράφουν πως ο Ολυμπιακός προσπαθεί ξανά. Αυτή τη φορά όμως για να μπει «σφήνα». Γιατί πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Και οι πιθανότητες, προκαταβολικά ελάχιστες. O Ζινιάκ είναι ελεύθερος και αν δεν έχει ήδη κλείσει στη Ντιναμό Μόσχας για να συναντηθεί ξανά με τον Βαλμπουενά, θα περιμένει τον καλοκαιρινό πλειστηριασμό για το συμβόλαιο ή τη φανέλα της ζωής του.

Σε μια διαδικασία που θα συμμετάσχουν ομάδες από την Τουρκία, τη Ρωσία και όπου υπάρχουν γεμάτοι κουμπαράδες. Ή ομάδες σαν τη Μίλαν, την Ίντερ και όπου υπάρχει η φήμη και η γοητεία μιας μεγάλης μεταγραφής, έστω στο φινάλε. Τώρα οι επιλογές του Ζινιάκ είναι πολλές και ο Ολυμπιακός στην καλύτερη των περιπτώσεων αουτσάιντερ. Δεν το θεωρούμε λοιπόν ιδιαιτέρως εφικτό. Μακάρι και για τους Ερυθρόλευκους, και για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά να γίνει όχι μια τέτοια έκπληξη, αλλά πολλές. Δεν μοιάζει ρεαλιστικό όμως. Όπως δεν ήταν ρεαλιστικό πέρσι του Ντιέγκο για παράδειγμα. Και άλλων ελεύθερων αυτού του επιπέδου, και αυτής της ηλικίας, που είχαν το προνόμιο να αποφασίσουν μόνοι για την τύχη τους.

Από τη φετινή ελεύθερη αγορά; Εννοείτε ότι και ο Ισά και ο Λορένθο έχουν κάνει μια πρώτη αναζήτηση. Όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε σχέση με πέρσι όμως μοιάζουν να έχουν πάει σε πιο «συμβατές» επιλογές. Φαίνεται πως έχουν ήδη «τσεκάρει» για παράδειγμα την περίπτωση του Ντιόπ της Λεβάντε. Σε ότι αφορά μια υπόθεση... επαναφοράς. Του Αφρικανού μέσου που ούτως ή άλλως οι Ερυθρόλευκοι τον ήθελαν και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Ο τραυματισμός του Μανιάτη, η αβεβαιότητα για Κασάμι, Ντινγκά, Μιλιβόγιεβιτς και τέλος πάντων η ανάγκη για να έχουν έτοιμες λύσεις στη μεσαία γραμμή, νομίζουμε ότι έχουν προκρίνει το συγκεκριμένο όνομα. Θα τεθεί εκ νέου στον φάκελο που προορίζεται για τον προπονητή.

Και αν πρέπει να ψάξουμε σε κάποια «γαλλική» επιλογή μιας και το ξεκινήσαμε από τον Ζινιάκ; Νομίζουμε ότι το όνομα του Φιλίπ Μεξές της Μίλαν, είναι επίσης μια περίπτωση που μπορεί όντως να τη βρούμε μπροστά μας. Πληροφορίες από την Ιταλία υποστηρίζουν πως από τον Γενάρη οι Ερυθρόλευκοι παρακολουθούν αυτή την υπόθεση. Τότε που προκρίθηκε ο Νέτο ως πρώτη επιλογή για την άμυνα και τελικά αποκτήθηκε ο Σαντάνα. Ο Μεξές είναι 33 έτοιμος να αφήσει το Καμπιονάτο έπειτα από 11 σεζόν στη σειρά. Και ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ, του Καρεμπέ, του Ισά και ενός συμβολαίου διετούς διάρκειας ίσως να τον έβαζαν σε πειρασμό. Αρκεί βέβαια πρωτίστως ο Βίτορ Περέιρα να δώσει το «οκ». Να τον «ξεχωρίσει» από τα ονόματα που θα πάρει στα χέρια του, στη μεταγραφική σύσκεψη που ετοιμάζουν στο λιμάνι πριν το Πάσχα.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης