Καρδιοχτύπησε στην Πόλη ο Παναθηναϊκός 84-86 τη Γαλατάσαραϊ

Καρδιοχτύπησε στην Πόλη ο Παναθηναϊκός 84-86 τη Γαλατάσαραϊ

Πήγε να... αυτοκτονήσει, αλλά στάθηκε στο ύψος του! Ο Παναθηναϊκός έχασε διαφορά 11 πόντων, αλλά χάρη στις βολές επικράτησε της Γαλατάσαραϊ (86-84) και πάει για τον «τελικό» και... την τρίτη θέση

Καρδιοχτύπησε στην Πόλη ο Παναθηναϊκός 84-86 τη Γαλατάσαραϊ
Παραλίγο να «χαρίσει»… δικό του παιχνίδι, αλλά στο τέλος δεν… κάηκε ο Παναθηναϊκός. 

Χάρη στον «διαγωνισμό τριπόντων» της τέταρτης περιόδου (και της διαφοράς που έχτισε εκεί) και την αστοχία στις βολές των αντιπάλων, το τριφύλλι πήρε το θρίλερ απέναντι στη Γαλατάσαραϊ με 86-84. 

Στο 7-5 πλέον το ρεκόρ της ομάδας του Ιβάνοβιτς που ετοιμάζεται για τον υπέρ πάντων αγώνα με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ (έχει και το αβαντάζ 6 πόντων απ το Βερολίνο), όπου και θα κριθεί η πρόκριση, ενώ αν η Μακάμπι ηττηθεί απ’ την Ρεάλ, ανοίγει ο δρόμος και για τη τρίτη θέση. 

Κλείσιμο
Από 14 πόντους είχαν οι Γκιστ-Μπατίστα, κομβικοί οι Μπλουμς (μετά από καιρό) και Γιάνκοβιτς με 9 και 13 πόντους αντίστοιχα που… ξεκλείδωσαν την άμυνα με τις «βόμβες» τους απ’ τα 6,75 (13/29 συνολικά τρίποντα). 

Το ματς 

Με… φυσιολογική πεντάδα και τους Διαμαντίδη, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Γκιστ, Μπατίστα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός που θέλησε να δώσει -αρχικά- βάση στη ρακέτα του. Και αλήθεια είναι πως οι δύο ψηλοί -κυρίως ο Ουρουγουανός που έφτασε γρήγορα τους 6π.- έκαναν θραύση, αλλά την ίδια ώρα ο Γιανγκ στην άλλη άκρη του παρκέ κρατούσε στο «κόλπο» την Γαλατά (9-12). Οι πράσινοι, όμως, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την άμυνα των Τούρκων. Η για την ακρίβεια ο αρχηγός του τριφυλλιού που με δύο δικά του τρίποντα, διαμόρφωσε το double score (9-18). Οι γηπεδούχοι «αναθάρρησαν» στην επίθεση, αλλά ο Βλάντο τους «έκοψε» τα πόδια και έγραψε το 15-23 σε ένα «καλό» δεκάλεπτο για την ελληνική ομάδα.  

Κι όμως όσο καλά τέλειωσε η πρώτη περίοδος, τόσο άσχημα ξεκίνησε η δεύτερη. Η πράσινη άμυνα πήγε περίπατο, η επίθεση δεν μπορούσε να βρει με τίποτα τα πατήματά της και η Γαλατάσαραϊ τρέχοντας σερί 11-0, πέρασε μπροστά μετά από ώρα (27-25). Έστω κι αν του πήρε αρκετά λεπτά, το… θηρίο έδειξε να «ξυπνά» εκ νέου και το τρίποντο του Μπλουμς έφερε ξανά σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό (29-35). Το τριφύλλι ναι μεν δεν έχανε το προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσε να «ξεκολλήσει» απ’ την πεισματάρα τουρκική ομάδα. Κι ευτυχώς για τους πράσινους, ο Μαυροκεφαλίδης ήταν «ζεστός» και φόρτωνε το αντίπαλο καλάθι, διατηρώντας τους νταμπλούχους Ελλάδας μπροστά (38-40).  

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να το… τελειώσει. Και φάνηκε αυτό με τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γκιστ που έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (41-51). Και πάλι, όμως, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έδειξαν να χύνουν την καρδάρα με το γάλα, χάνοντας πολύ γρήγορα την απόστασή τους (αντί να πατήσουν γκάζι δια παντός), με τους Τούρκους να μειώνουν στους τέσσερις, προτού ο Μποχωρίδης (που είχε πολύ καλή παρουσία με το που μπήκε) δώσει «ανάσα» για το 49-55. Οι πράσινοι επέτρεπαν στην Γαλατά να πιστέψει στην ανατροπή, καθώς η εικόνα τους και στις δύο άκρες του παρκέ ήταν πολύ άσχημη. Και μοιραία ο εξαιρετικός Γιανγκ (ήδη 19π.) έφερε το 59-57, προτού ο Μαυροκεφαλίδης ισοφαρίσει στο φινάλε του δεκαλέπτου. 

Μόνο… Παναθηναϊκό δεν θύμιζε η άμυνα που έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι και ο Μίτσοφ όλο και περισσότερο έσφιγγε τον κλοιό. Και κάπου εκεί ξεκίνησε ο πράσινος «βομβαρδισμός» απ’ τα 6,75. Με πέντε σερί τέτοια (Γιάνκοβιτς-Γιάνκοβιτς-Μπλουμς-Μπλουμς-Γκιστ), το τριφύλλι όχι μόνο πήρε τα πάνω του, αλλά χάρη και στο καλάθι του Μπατίστα «έχτισε» διαφορά 11 πόντων (67-78). Κανείς δεν θα περίμενε πως στα τελευταία τέσσερα λεπτά θα ζούσαμε θρίλερ. Κι όμως… η «επικίνδυνη» χαλάρωση των πράσινων, έφερε τη διαφορά στους 4 (80-84), όπου τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά για την ελληνική ομάδα. Ο Διαμαντίδης ήθελε με δικά του σουτ να «τελειώσει» τη μπουγάδα, αλλά δεν σκόραρε με τίποτα. Και ο Μίτσοφ με δύο βολές έγραψε το 83-84 στα 15’’ πριν το φινάλε. Ο «3D» έχασε τη μία βολή στη συνέχεια (83-85), αλλά ο Ιβάνοβιτς ήθελε να ‘χει αυτός την τελευταία επίθεση. Κι έτσι το ματς πήγε στη ρώσικη ρουλέτα των βολών, με τον Κάρτερ (στα 6’’) να αστοχεί σε δύο και κάπως έτσι να ολοκληρώνεται το ματς, με το τελικό 84-86. 

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 38-40, 59-59, 84-86 

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Κάρτερ 10 (1), Γιανγκ 24, Μίτσοφ 17 (1), Έρτσεγκ 19 (2), Γκονλούμ 2, Πότσιους 7 (1), Αρσλάν 5 (1) 

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 13 (3), Φώτσης 2, Νέλσον 2, Παππάς 4, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 11 (3), Γκιστ 14 (3), Μπατίστα 14, Μπλουμς 9 (3), Λαουάλ 2  

Πηγή: www.sport-fm.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης