Την Πέμπτη η απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Την Πέμπτη η απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Ο Σταύρος Κοντονής είχε συνάντηση 2,5 ωρών με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και της Superleague - Γκιρτζίκης: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια απόφαση» - Μποροβήλος: «Θα έχουμε διακοπές αγώνων και ξαναλέω στον κόσμο πως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί»

Την Πέμπτη η απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου
Το gazzetta.gr βρέθηκε στη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο και τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη, στην οποία έδωσε το παρών και ανταποκριτής από τη Βραζιλία!

Το ραντεβού ξεκίνησε στις 15:00 και ξεπέρασε τις δύο ώρες, με τον ίδιο τον Σταύρο Κοντονή να μην κάνει δηλώσεις μετά το τέλος του. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των Πρωταθλημάτων μετέφεραν το καλό κλίμα της συνάντησης, στην οποία συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, αλλά και μετά το τέλος του Πρωταθλήματος, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι ακόμα δεν υπάρχει απόφαση.

Ο Υπουργός, όπως σας είχε ενημερώσει το gazzetta.gr, βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο και θα μεταφέρει τα όσα αποκόμισε από τη συνάντηση και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αν θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Γκιρτζίκης, Μποροβήλος και Καλογιάννης τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του Κοντονή, οι οποίες πιθανότατα θα ανακοινωθούν το πρωί της Πέμπτης!

Κλείσιμο
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιώργος Γκιρτζίκης δήλωσε: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια απόφαση, ο κύριος Υπουργός φαίνεται θα πει αυτό που πρέπει να πει αύριο το πρωί. Δικαίωμά του είναι να πει αυτό που θα αποφασίσει τελικά, εμείς είχαμε μια συνάντηση μαζί του, αναλύσαμε πολλά θέματα, τα οποία θα τεθούν  κάποια τις επόμενες μέρες και κάποια στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της βίας. Νομίζω όσα ειπώθηκαν στηρίζονται σε μια λογική, προκειμένου να μην ξανασυμβούν αυτά που συνέβησαν σε κάποιους αγώνες», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο Γιώργος Μποροβήλος μιλώντας μετά την συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή ξεκαθάρισε πως είναι θέμα Υφυπουργού το πως και το εάν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της Λίγκας υπογράμμισε μετά την επαφή που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού πως «ο Υφυπουργός θα ανακοινώσει το τι θα συμβεί με το πρωτάθλημα. Έγινε μια επικοδομητική συζήτηση. Είπαμε να πάρουμε άμεσα μέτρα και ειδικά στο νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο αυστηρά για την βία. Για τον κόσμο θέλω να πω πως αν αγαπάνε τις ομάδες τους να είναι πιο προσεκτικοί. Αυτό που αποφασίσαμε στο Δ.Σ. το δέχθηκε και ο Υφυπουργός. Θα έχουμε διακοπές αγώνων και ξαναλέω στον κόσμο πως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί».

Στην συνέχεια τόνισε: «Όταν έχουμε φωτοβολίδες που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς, είσοδο φιλάθλων και αντικείμενα που μπορούν να τραυματίσουν, ο διαιτητής θα έχει εντολή να φύγει από το γήπεδο. Ο Υφυπουργός και εμείς θέλουμε πιο ασφαλές ποδόσφαιρο. Το ευχάριστο είναι πως έχει σκοπό για μια καλή συνεργασία. Το τι θα γίνει θα το γνωστοποιήσει ο Υφυπουργός και είναι δικαίωμά του.

Ως το τέλος του πρωταθλήματος το θέμα μας είναι η βία. Να μην γίνει τίποτα ως το τέλος. Σε κάθε συνάντηση είμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Το να μιλάς με παράγοντες μόνο καλό μπορεί να φέρει. Ότι βοηθάει να πέσουν οι τόνοι είναι καλό. Υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις και νομίζω πως όλα τα προβλήματα θα λυθούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης