Λιγκ Καπ Αγγλίας: Θριαμβεύτρια η Τσέλσι, 2-0 την Τότεναμ στον τελικό!

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Θριαμβεύτρια η Τσέλσι, 2-0 την Τότεναμ στον τελικό!

Με γκολ του Τέρι στο 45' και του Ντιέγο Κόστα στο 56' οι «μπλε» κατέκτησαν το τρόπαιο 

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Θριαμβεύτρια η Τσέλσι, 2-0 την Τότεναμ στον τελικό!
Εκπληκτική Κυριακή για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που μετά την ήττα της Σίτι και το μαξιλαράκι του +5 με ματς λιγότερο στην Premier League, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία. Οι Μπλε με άριστη τακτική περιόρισαν τα όπλα της Τότεναμ και με δύο γκολ που είχαν δόση τύχης νίκησαν 2-0 και έκαναν δικό τους το League Cup φτάνοντας τις κατακτήσεις του συλλόγου στις πέντε (μόνο η Λίβερπουλ έχει περισσότερα - 8). Με αυτόν τον τρόπο ο Special One έβαλε τέλος στο μεγαλύτερο διάστημα χωρίς τίτλο αφού είχε μείνει χωρίς για 914 μέρες. Ο Πορτογάλος έφτασε τους 21 στην καριέρα του και έκανε το 4x4 σε τελικούς με την Τσέλσι (FA Cup 2007, League Cup 2005, 2007, 2015). Αυτός ήταν ο τρίτος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες με την Τότεναμ να έχει πανηγυρίσει στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις (FA Cup 1967, 2-1 - League Cup 2008, 2-1).

Καλύτερα μπήκε στο ματς η Τότεναμ, με τον Κέιν στο 9' να κάνει μία από τις λίγες καλές ενέργειες στο ματς και να κερδίζει φάουλ από το οποίο ο Ερικσεν έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Αγγλος επιθετικός στο 11' έφυγε στην κόντρα αλλά το σουτ του έπεσε και απέκρουσε ο Τσεχ αλλά στη συνέχεια ήταν εγκλωβισμένος από τα μαρκαρίσματα της Τσέλσι που δεν τον άφησαν να πάρει ανάσα. Στο 13' είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους οι Μπλε. Ο Ντιέγο Κόστα έφυγε στην κόντρα, περίμενε και έδωσε στον Αζάρ, όμως το αριστερό σουτ του Βέλγου πέρασε έξω. Μετά το πρώτο 20λεπτο η Τσέλσι ανέβηκε και παρότι περίμενε την αντίπαλό της και ήταν προσεκτική κατάφερε να ισορροπήσει.

Στο 36' το σουτ του Ερικσεν -ανάμεσα από τα πόδια του Ζουμά- έπεσε και μπλόκαρε ο Τσεχ και στο φινάλε η ομάδα του Μουρίνιο είχε γκολ. Σε εκτέλεση φάουλ η παρατεταγμένη στην ευθεία άμυνα της Τότεναμ δεν δούλεψε, ο Τέρι βρέθηκε σε θέση για να εκτελέσει, η μπάλα κόντραρε στον Ντάιερ και ξεγέλασε τον Γιορίς (1-0). Στις καθυστερήσεις ο Γάλλος keeper μπλόκαρε στην κεφαλιά του Κέιχιλ.

Κλείσιμο
Εχοντας στα πόδια της το αποτέλεσμα που ήθελε, η Τσέλσι μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της καλύτερα και δεν άργησε να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Στο 49' ο Γιορίς έκανε δύσκολη επέμβαση στο ανάποδο ψαλίδι του Φάμπρεγας όμως στάθηκε άτυχος στο 56'. Ο Σεσκ τράβηξε πάνω του δύο αντιπάλους, έβγαλε τον Ντιέγο Κόστα και στο αριστερό σουτ του Ισπανού η μπάλα κόντραρε στον Γουόκερ και άλλαξε πορεία για να γίνει το 2-0. Η Τότεναμ έδειξε να σοκάρεται αγωνιστικά από την εξέλιξη και στο 64' ο Αζάρ με σουτ μέσα από την περιοχή βρέθηκε μερικά εκατοστά από το 3-0. Στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα η ομάδα του Ποκετίνο προσπάθησε να τα δώσει όλα επιθετικά, αλλά οι Μπλε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στις κινήσεις τους κράτησαν μάλλον εύκολα το σκορ και κατέκτησαν τον τίτλο...

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Τέρι, Ζουμά, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Φάμπρεγας (88' Οσκαρ), Ραμίρες, Γουίλιαν (76' Κουαδράδο), Αζάρ, Ντιέγο Κόστα (93' Ντρογκμπά).

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Βερτόνγκεν, Ντάιερ, Ρόουζ, Γουόκερ, Μπενταλέμπ, Μέισον (71' Λαμέλα), Τσαντλί (80' Σολδάδο), Ερικσεν, Τάουνσεντ (62' Ντεμπελέ), Κέιν.

 Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης