Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από τη συνέχεια του Europa League

Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από τη συνέχεια του Europa League

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ντνίπρο, μένοντας στο 2-2 με τους Ουκρανούς στη ρεβάνς του 2-0 στο Κίεβο

Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από τη συνέχεια του Europa League
Πληρώνοντας τόσο στο Κίεβο, όσο και στη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη» τα αμυντικά του λάθη, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League. 

Το γρήγορο γκολ του Μήτρογλου έδωσε ελπίδα για την ολική επαναφορά, όμως η «φθηνή» ισοφάριση με τον Φέντορτσουκ και η αποβολή του Μιλιβόγεβιτς τον άφησε να παλεύει με άνισους όρους. 

Παρόλα αυτά δεν τα παράτησε, ισοφάρισε –έστω και αργά- με το πέναλτι του Τσόρι, όμως η ισοφάριση του Κάλινιτς στις καθυστερήσεις και το τελικό 2-2, του στέρησε τη δυνατότητα να αποχαιρετήσει με νίκη τη διοργάνωση. 

Κλείσιμο

Το ματς: 

Πέρα από το να φυλάει τα νώτα του, για να μην έρθει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση ύστερα από το 2-0 του πρώτου αγώνα, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν το γκολ που θα τον έβαζε στο παιχνίδι. Και ει δυνατόν ένα γρήγορο γκολ για να μεταφέρει την πίεση στη Ντνίπρο! Με σαφή οδηγία από τον Περέιρα για ασφυκτικό πρέσινγκ, δυσκόλευε την πρώτη πάσα των Ουκρανών, υποχρεώνοντάς τους στο εύκολο λάθος. Και η πίεσή του δεν άργησε να καρποφορήσει! Με τον Τσόρι να φεύγει από τα πλάγια και να γυρίζει στο πρώτο δοκάρι για τον Μήτρογλου, αλλά το εξ επαφής πλασέ του ν’ αποκρούεται ενστικτωδώς από τον Μπόικο που αποσόβησε έναν τεράστιο κίνδυνο! Τη δεύτερη φορά όμως που ο Έλληνας φορ βρέθηκε απέναντί του δεν λάθεψε! Κι αξιοποιώντας την εξαιρετική κάθετη του Μιλιβόγεβιτς, πλάσαρε στα δίχτυα, σηκώνοντας στο πόδι του «Καραϊσκάκη»! 

Το μομέντουμ ήταν υπέρ του, ήθελε κι έψαχνε εναγωνίως το 2-0 για να «πατσίσει» το σκορ της ήττας στο Κίεβο, όμως όπως και σε εκείνη την αναμέτρηση πλήρωσε ένα ακόμα φθηνό λάθος στα μετόπισθεν. Ο Φεντέτσκι, σαν… κύριος, πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ρομπέρτο έκανε συγκλονιστική επέμβαση, όμως στην επαναφορά και ο Φεντέτσκι βρέθηκε και πάλι αφύλαχτος και δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει ξετυλίγοντας το δώρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Ρομπέρτο απέτρεψε μεν την… τραγωδία του 1-2 στο επικίνδυνο σουτ του Κονοπλιάνκα μέσα από την περιοχή και πάλι όμως ο Ολυμπιακός είχε γκρεμίσει ό,τι καλό έχτισε και βρέθηκε να χρειάζεται τρία γκολ για να προκριθεί… Κοινώς ένα (ποδοσφαιρικό) θαύμα! 

Οι ούτως άλλως κουτσουρεμένες ελπίδες του, για την ολική επαναφορά, εξανεμίστηκαν επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια. Μια χαμένη μπαλιά λίγο πίσω από τον χώρο του κέντρου έδωσε την ευκαιρία στην Ντνίπρο με εκφραστή τον Ματέους να ξεχυθεί στην αντεπίθεση, με τον Μιλιβόγεβιτς να τον σταματά με τάκλιν από πίσω και μοιραία αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας με δέκα τους Πειραιώτες. Που με όσα ψυχικά αποθέματα τους είχαν απομείνει δεν το έβαλαν κάτω, έστω για να πάρουν τη νίκη φεύγοντας με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση. Και παρόλο που έπαιζε με δέκα παίκτες τα κατάφερε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσόρι. Η τελευταία κουβέντα όμως άνηκε στον Κάλινιτς που έφυγε μόνος στην αντεπίθεση και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ρομπέρτο γράφοντας το τελικό 2-2. 

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

To 1-0

To 1-1

Το 2-1

Το 2-2





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης