Κοντονής: «Δε μας νοιάζει αν αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη»

Κοντονής: «Δε μας νοιάζει αν αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατήγγειλε και το νομοθετικό πλαίσιο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χαρακτηρίζοντάς το σαθρό

Κοντονής: «Δε μας νοιάζει αν αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη»
«Δεν θα ολιγωρήσουμε ούτε στιγμή, ούτε θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς του τύπου, αν επέμβετε θα απαγορευθούν οι ελληνικές ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό. Να απαγορευθούν, δεν μας ενδιαφέρει. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μια και καλή» ήταν τα λόγια του Σταύρου Κοντονή για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 κατήγγειλε και το νομοθετικό πλαίσιο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χαρακτηρίζοντάς το σαθρό: «Δεν έχουμε τη νομοθετική δυνατότητα να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από αυτό που κάναμε. Αυτό που κάναμε ήταν το μέγιστο. Το νομοθετικό πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι σαθρό. Στη χώρα μας λειτουργεί μια αυτόνομη νησίδα που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο που κρύβονται όλοι πίσω από το αυτοδιοίκητο, που δεν δίνει καμία δυνατότητα στην κυβέρνηση να επέμβει με τρόπο ριζοσπαστικό και κάθετο».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις ευθύνες που έχουν οι παράγοντες των ομάδων: «Το κλίμα είναι πολύ κακό και πυροδοτείται και από παράγοντες εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν οι οπαδοί των ομάδων βλέπουν αυτή την εικόνα, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι βάζουν στο μυαλό τους και πώς οι ίδιοι θα λειτουργήσουν στον επόμενο αγώνα της ομάδας τους».

Επιπλέον κ.  Κοντονής μίλησε και για την συνάντηση που είχε χθες με τους προέδρους των ΕΠΟ, Super League και Football League όπου συμφώνησαν ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται, τόσο για τις λέσχες των φιλάθλων όσο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο: «Τους τόνισα ότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν στη βάση τους και να μην τα μεταφέρουμε κάθε φορά για την επόμενη χρονιά».

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης