Έλληνες ομογενείς οδηγήσαν την Εθνική Αυστραλίας στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορία της

Έλληνες ομογενείς οδηγήσαν την Εθνική Αυστραλίας στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορία της

Υπό τις οδηγίες του Άγγελου Ποστέκογλου τα «καγκουρό» κατέκτησαν το Κύπελλο Εθνών Ασίας

Έλληνες ομογενείς οδηγήσαν την Εθνική Αυστραλίας στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορία της
Γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια και οπαδός της ΑΕΚ είναι ο ομογενής τεχνικός της εθνικής ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, Άγγελος Ποστέκογλου, ο οποίος το Σάββατο οδήγησε την ομάδα του στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διάκρισή της.

Υπό την καθοδήγηση του Ποστέκογλου τα «καγκουρό» νίκησαν την αήττητη έως τώρα Ν. Κορέα στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Ασίας και κατέκτησαν το πολύτιμο έπαθλο.

Κλείσιμο


Τον δραματικό τελικό παρακολούθησαν πάνω από 80.000 θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές με τους Αυστραλούς να έχουν βγει στους δρόμους σε όλη τη χώρα. «Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου» είπε ο Ποστέκογλου μετά τον αγώνα. Ο ομογενής τεχνικός, ο οποίος θεωρείται ο πιο επιτυχημένος προπονητής της Αυστραλίας, κατέκτησε πρωταθλήματα Αυστραλίας σαν παίκτης και προπονητής με την Ελλάδα Μελβούρνης. Στον αγώνα που χάρισε το τρόπαιο η Αυστραλία άνοιξε το σκορ με σουτ του νεαρού Μάσιμο Λουόνγκο, για να ισοφαρίσουν οι Κορεάτες στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας με τον Σον Χέουνγκ-μιν. Στην παράταση που ακολούθησε, ο επίσης ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Τροΐσι (η μητέρα του είναι Ελληνίδα) πέτυχε το νικητήριο τέρμα και έδωσε τη νίκη και το κύπελλο στην Αυστραλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο τέρματα που δέχθηκε η Ν. Κορέα ήταν και τα μοναδικά που δέχθηκε σε όλο το τουρνουά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης