Παραμένει στην κορυφή ο Ολυμπιακός (2-0) τον Παναιτωλικό

Παραμένει στην κορυφή ο Ολυμπιακός (2-0) τον Παναιτωλικό

Μπορεί να μην έβγαλε «μάτια» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά με γκολ του Ματιέ Ντοσεβί (το άλλο ο Μανιάτης στο τέλος) ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό και βρίσκεται στο +2 από τον ΠΑΟΚ

Παραμένει στην κορυφή ο Ολυμπιακός (2-0) τον Παναιτωλικό
Δύσκολα, για την ακρίβεια, πολύ δύσκολα τα βρήκε ο Ολυμπιακός από τον αξιόμαχο Παναιτωλικό του Μάκη Χάβου, αλλά τελικά λυτρώθηκε χάρη σε γκολ του Ματιέ Ντοσεβί στο 69’, με τον ποδοσφαιριστή από το Τόγκο να σκοράρει σε δεύτερο συνεχόμενο ματς. 

Στις καθυστερήσεις ο Μανιάτης διαμόρφωσε το τελικό 2-0. 

Φάνηκε η απουσία του Τσόρι, ανέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» που δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. 

Κλείσιμο
Το ματς 

Αν υπήρχε έστω κι ένας φίλαθλος που να θεωρούσε πως τυχαία ο Παναιτωλικός (μαζί με τον Ολυμπιακό) έχει την καλύτερη φετινή αμυντική επίδοση της Superleague, σύντομα διαπίστωσε πως η τύχη ελάχιστο ρόλο έχει παίξει στο ρεκόρ της ομάδας του Χάβου. 

Έχοντας θωρακίσει διπλά τα άκρα του δίνοντας έξτρα βοήθειες σε Κέβιν και Μπεχεράνο, οι Αγρινιώτες βραχυκύκλωσαν τους «ερυθρόλευκους» που για ένα ημίωρο δεν πάτησαν καλά-καλά στην περιοχή του Στεφανόπουλου. 

Όταν, μετά το 30’, «ζεστάθηκαν» Φορτούνης και Αφελάι (οι πιο δραστήριοι παίκτες του Περέιρα) ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων (βασικός λόγω της απουσίας του Ράφαελ) είπε διπλό μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στα δυνατά τους σουτ, αλλά η γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού «φώναζε» πως έλειπε ο Τσόρι. Άλλωστε, χωρίς τον Αργεντινό, η επιθετική ανάπτυξη των Πειραιωτών σε μεγάλο βαθμό εξαντλήθηκε σε μακρινές μπαλιές προς την αντίπαλη περιοχή, που αποδείχθηκαν πολύ εύκολη υπόθεση για Μαλεζά, Εντζεγκέλε, αλλά και τον Γοδόι που έπαιζε μπροστά τους. 

Τη στιγμή που ο Μήτρογλου αντί για δίχτυα, σημάδευε τον ουρανό από πλεονεκτική θέση ο Περέιρα αντιλήφθηκε πως η ομάδα του χρειαζόταν διαφορετικές ιδέες (και πόδια) για να φτάσει στη νίκη. Πέρασε στο γήπεδο Μπενίτες και Ντουρμάζ αντί των Φορτούνη και Αφελάι θεωρώντας πως η οπισθοχώρηση και ο σαφής αμυντικός προσανατολισμός των παικτών του Χάβου θα του επέτρεπε να φτάσει στο γκολ χωρίς κλασικό «κουμανταδόρο» στο χορτάρι. Τελικά το δίχτυ κουνήθηκε μερικά λεπτά αργότερα (στο 69’) όταν η μπάλα από ενέργεια του Μήτρογλου και κόντρα στους αμυντικούς έφτασε στον Ντοσεβί και από εκεί στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού. 

Αντίδραση από τους Αγρινιώτες δεν υπήρξε, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα και τελικά ευτύχησε να σημειώσει κι ένα δεύτερο γκολ με τον Μανιάτη και να πάρει μια δύσκολη, αλλά τρομερά σημαντική νίκη χάρη στην οποία βρέθηκε ξανά στο +2 από τον ΠΑΟΚ. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης