Πρώτη με... ανατροπή η Ίντερ, στους «32» του Europa League

Πρώτη με... ανατροπή η Ίντερ, στους «32» του Europa League

Η Νάπολι πήρε λευκή ισοπαλία στην Πράγμα από την Σπάρτα και είναι με το ένα πόδι στην πρώτη θέση του ομίλου - Μπελάδες για Σεβίλλη

Πρώτη με... ανατροπή η Ίντερ, στους «32» του Europa League
Μπορεί ο Ρομπέρτο Μαντσίνι να μην ήταν στον πάγκο αφού ήταν τιμωρημένος από πέρυσι με την Γαλατασαράι αλλά η Ιντερ πέτυχε τον στόχο της υποδεχόμενη την Ντνίπρο. Οι Νερατζούρι δεν άρχισαν καλά τον αγώνα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 16' με το σουτ του Ρόταν, μετά την απόκρουση του Χαντάνοβιτς σε προσπάθεια του Κονοπλιάνκα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα για τους Μιλανέζους στο 28', όταν ο Γκουαρίν έκανε πέναλτι στον Τσεμπεριάτσκο αλλά ο Χαντάνοβιτς επιβεβαίωσε ότι είναι ανίκητος σε αυτόν τον τομέα, αποκρούοντας την εκτέλεση του Κονοπλιάνκα. Σαν τιμωρία για τους φιλοξενούμενους που δεν έκαναν το 0-2, ήρθε το 1-1 στο 30' από το πλασέ του Κουζμάνοβιτς μετά από φάση διαρκείας.

Η Ιντερ έχασε στο 37' λόγω τραυματισμού τον Ναγκατόμο (μπήκε ο Καμπανιάρο), έχασε και τον Ρανόκια στο 46' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μένοντας με 10 παίκτες, αλλά στο 50' ο Οσβάλντο πλάσαρε ιδανικά, μετά την κάθετη πάσα του Ερνάνες, για το 2-1. Δύο λεπτά μετά, ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά στον Κάλινιτς και στη συνέχεια ο Ζουάν Ζέσους έδιωξε πάνω στη γραμμή, με την Ιντερ να διατηρεί το 2-1 παρά την πίεση της Ντνίπρο. Ετσι, οι Νερατζούρι εξασφάλισαν την 1η θέση του ομίλου, κάνοντας το κατάλληλο δώρο στον Μαντσίνι για τα 50ά γενέθλια του.

Ισοπαλία-πρωτιά για Νάπολι
Η Σπάρτα είχε δύο δοκάρια, όμως η Νάπολι πήρε το 0-0 στην Πράγα, την πρόκριση για τους «32» και κράτησε την πρώτη θέση του 9ου ομίλου. Πλέον οι Παρτενοπέι χρειάζονται νίκη την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία έχει 5 ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Οι δύο ομάδες είχαν από 9 βαθμούς, οι Γιουνγκ Μπόις ακολουθούσαν με 6 και οι Τσέχοι είχαν μόνο νίκες στην έδρα τους συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών.

Η Σπάρτα είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος αλλά το βολέ του Χουσμπάουερ βρήκε στο δοκάρι, η μπάλα πήγε στον Λαφάτα που έκανε το σουτ αλλά ο Ράφαελ κατάφερε να αποκρούσει. Η Νάπολι -που παρατάχθηκε με βασικούς από τον Μπενίτεθ- δεν μπόρεσε να φανεί επιθετικά ούτε στο δεύτερο μέρος και οι γηπεδούχοι είχα νέο δοκάρι στο 76' όταν το σουτ του Μάρεκ Ματεγιόφσκι κόντραρε στον Μέστο μετά και την επέμβαση του Ράφαελ που βρήκε με τα δάχτυλα. Την καλύτερη ευκαιρία των Ναπολιτάνων είχε ο κεντρικός αμυντικός, Καλιντού Κουλιμπαλί, ύστερα από συνδυαμό με τον Μάρεκ Χάμσικ.

Κλείσιμο
Την πλήγωσε ο Ράιαν
Η Τορίνο τα έδωσε όλα κόντρα στην Μπριζ στην Ιταλία αλλά έμεινε στο 0-0 από τις τρομερές επεμβάσεις του κίπερ των φιλοξενούμενων, Ράιαν, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική στην Δανία κόντρα στην Κοπεγχάγη. Η αυτοπεποίθηση ήταν πολύ χαμηλή στο στρατόπεδο της Γκρανάτα που στην πρόσφατη αγωνιστική στο πρωτάθλημα ηττήθηκε εντός από την Σασουόλο (0-1) χάνοντας το τρίτο πέναλτι της σεζόν. Η ομάδα του Βεντούρα είχε καλές στιγμές με τους Μαρτίνες, Γκάτσι, Μορέτι, ενώ η Μπριζ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Καστίγιο να αναγκάζει τον Παντέλι σε δύσκολη επέμβαση. Ο Βάσκες είχε ακόμα μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους και η Τορίνο είχε ευκαιρίες με τους Μαρτίνες και Ελ Καντουρί αλλά ο Ράιν είχε τις απαντήσεις.

Ο Αυστραλός κίπερ συνέχισε το... βιολί του στην επανάληψη και έκανε δύο απίστευτες επεμβάσεις σε διάστημα 45 δευτερολέπτων. Πρώτα είπε «όχι» στον Ελ Καντουρί και στη συνέχεια απέκρουσε την κεφαλιά-ψαράκι του Μαρτίνες. Ο Ράιαν ήταν... air στο ματς και έκανε πτήση στο σουτ του Μπενάσι και η Μπριζ έφτασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Γιάνσον που έξυσε το δοκάρι. Η συνέχεια είχε μία ακόμα επέμβαση του Ράιαν σε βολέ του Μολινάρο και στην εξέλιξη ο Νταρμιάν σούταρε άουτ. Δεν υπήρχε κάποιος να κοντράρει τον Ράιαν για το man of the match και απέκρουσε και την κεφαλιά του Λαρόντο στο 89' για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το τέλος και να μπλέξει τα πράγματα για την Τορίνο.

Κίνδυνος για την κάτοχο
Η Σεβίλλη δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Ρότερνταμ, με συνέπεια να ηττηθεί 2-0 με κάτω τα χέρια από τη Φέγενορντ. Μάλιστα θα μπορούσε να έχει δεχτεί και περισσότερα γκολ, καθώς οι Ολλανδοί έπαιξαν εξαιρετικά και δίκαια απογειώθηκαν στην κορυφή του 7ου ομίλου. Ο Τούρνστρα (58') άνοιξε το σκορ και ο Ελ Αχμαντί (83') που κρέμασε υπέροχα τον Ρίκο, κλείδωσε την επιτυχία των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν και οριζόντιο δοκάρι με τον Τούρνστρα. Η κάτοχος του θεσμού που κατέβηκε με αναπληρωματικούς, θα πρέπει να μην ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» από τη Ριέκα, ώστε να συνεχίσει.

Check in ως Νο1 η Εβερτον
Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επικράτησε εκτός έδρας της Βόλφσμπουργκ (0-2) και εξασφάλισε την πρόκριση στους «32» και την πρώτη θέση στο γκρουπ. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή φάση στο 5' με τον Πέρισιτς να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια με κεφαλιά, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Ντιστέν είχε δοκάρι για τα Ζαχαρωτά. Η Εβερτον πήρε τελικά προβάδισμα δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, όταν ο Ρομέλου Λουκάκου έκανε κούρσα από το κέντρο και νίκησε στο τετ α τετ τον Μπενάλιο (0-1). Το 1-1 της Λιλ νωρίτερα με την Κρασνοντάρ σήμαινε ότι το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ είχε ήδη προκριθεί στα νοκ άουτ, όμως οι Αγγλοι πήραν και την πρωτιά χάρη σε γκολ του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος στο 75' έκανε όμορφη κίνηση με αλλαγή κατεύθυνσης και τελείωσε πειστικά τη φάση (0-2).

Διάβασε περισσότερα στο: www.gazzetta.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης