Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι ο Αστέρας Τρίπολης, 2-2 με την Μπεσίκτας

Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι ο Αστέρας Τρίπολης, 2-2 με την Μπεσίκτας

Απίστευτη αναντροπή για τους Αρκάδες που έχαναν με 2-0, αλλά δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει ελπίδες πρόκρισης στους «32» του θεσμού

Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι ο Αστέρας Τρίπολης, 2-2 με την Μπεσίκτας
Ένα απ’ τα πολλά κλισέ, λέει πως «στα μεγάλα παιχνίδια χρειάζεσαι και τύχη». Ε, λοιπόν δεν χρειάστηκε παρά να περάσουν πέντε λεπτά για να το καταλάβει ο Αστέρας Τρίπολης (με το δοκάρι του Νίκο στο 5’)! Κι ενώ στέκονταν καλά στο ματς οι Αρκάδες, σιγά-σιγά η Μπεσίκτας άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Να βγάζει την ανωτερότητά της, να στέλνει… μηνύματα. Σε ένα απ’ αυτά, η άμυνα των γηπεδούχων αντέδρασε πολύ άσχημα, ο «εκστασιασμένος» το τελευταίο διάστημα, Μπα, δε μπορούσε να μην «τιμωρήσει» και αφύλαχτος στο 15’ έγραψε το 0-1. 

Η εικόνα της ελληνικής ομάδας είχε επηρεαστεί απ’ την εξέλιξη του ματς (χρειαζόταν μόνο νίκη). Δεν υπήρχε η απαιτούμενη ηρεμία (δεδομένου και του χρόνου που απέμενε), οι Αρκάδες βγήκαν πολύ μπροστά και θα μπορούσαν αυτή την προώθησή τους να την πληρώσουν στις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις των αντιπάλων τους. Κι αν οι Μπα (κυρίως) και Σόσα ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο τελικό σουτ, ίσως να υπήρχε μεγαλύτερο «δράμα». Προς το φινάλε του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Βεργέτη ξαναπήραν τα πάνω τους, ανέβασαν εν μέρει στροφές μετά το ημίωρο, αλλά το 0-1 δεν άλλαξε (δίχως την μεγάλη φάση). 

Με το… καλημέρα, έριξε νέο επιθετικό (με την είσοδο του Μπαράλες) στο ματς ο Αστέρας. Δεν είχε άλλωστε να χάσει τίποτα (μα τίποτα). Και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, φάνηκε να μπαίνει οριστική «ταφόπλακα» στα όνειρα του Αστέρα για συνέχεια στο… ευρωπαϊκό ταξίδι. Όταν ο Γκοϊάν ανέτρεψε τον Σαχάν κι ο Τόρε απ’ την άσπρη βούλα έκανε το 2-0 για τους Τούρκους. Πλέον χρειαζόταν ένα θαύμα. Να γίνει η ολική ανατροπή. Σάμπως, όμως, ο Αστέρας δεν μας έχει συνηθίσει φέτος σε τέτοιες «τρέλες»; 

Κλείσιμο
Παρά τις… καρέκλες που έριχνε, στο 72’ ο κόσμος «ζεστάθηκε» για τα καλά. Για τα πολύ καλά, όταν ο Μπαράλες μείωσε με κοντινή κεφαλιά (1-2) και έδωσε… αέρα ζωής. Και στο… καπάκι, ο Χάτσχινσον έδωσε ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες για το «μπαμ» όταν για «χαζό» λόγο (διαμαρτυρία) άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Το είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους οι Αρκάδες να μην παραδοθούν με τίποτα. Να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως. Και επιβεβαιώθηκε αυτό στο 82’ όταν -με δόση τύχης- ο Πάρα χρίστηκε σκόρερ (μετά από σουτ του Μπακασέτα) και πλέον η ελληνική ομάδα ήθελε ένα γκολ. Ένα γκολ που θα κρατούσε ζωντανό το όνειρο. Ένα γκολ που θα «τρέλαινε» κόσμο και… κοσμάκι! Ένα γκολ, όμως, που δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ (παρά την μεγάλη φάση του Νίκο) και έτσι με το 2-2 ο Αστέρας θα παίξει για την «μαγκιά» του και μην έχοντας βαθμολογικό κίνητρο στο τελευταίο ματς των ομίλων. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (62’ Ουσέρο), Μάσα, Νίκο (77’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας (46’ Μπαράλες), Πάρα. 

Μπεσίκτας: Γκιουνέν, Κουρτουλούς, Μότα, Γκιουλούμ, Φράνκο, Κάβλακ, Χάτσχινσον, Τόρε (86’ Γιουσάλ), Σόσα, Σαχάν (64’ Κερίμ), Ντε Μπα. 

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου (5 αγώνες): 

Τότεναμ 11 (9-3)* 
Μπεσίκτας 9 (10-5) 
Αστέρας Τρίπολης 5 (7-10) 
Παρτιζάν 2 (1-9)* 

*Σε εξέλιξη, προηγούνται οι Λονδρέζοι 1-0. 

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (11/12): 

Παρτιζάν-Αστέρας Τρίπολης 
Μπεσίκτας-Τότεναμ 

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης