Στην εντατική ο Πελέ

Στην εντατική ο Πελέ

Η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται - Είχε εισαχθεί την Δευτέρα με ουρολοίμωξη - «Παρακολουθείται σε ειδική μονάδα θεραπείας προκειμένου να έχει την καλύτερη φροντίδα» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν - «Χάρη στο Θεό μπορεί και επικοινωνεί μαζί μας» δήλωσε ο ατζέντης του

Στην εντατική ο Πελέ
Ανησυχία σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση που μετέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ο Πελέ νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Βραζιλίας. 

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές η νοσηλεία του στη ΜΕΘ κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Πέμπτης η υγεία του διάσημου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή βελτιώθηκε. «Η κλινική κατάσταση του Edson Arantes do Nascimento (Πελέ) έχει βελτιωθεί αλλά παραμένει υπό εντατική φροντίδα», αναφέρεται σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο. Επιπλέον, διευκρινίστηκε πως ο ασθενής λαμβάνει αγωγή για τα νεφρά του.

Κλείσιμο
Ο ατζέντης του Jose Fornos είπε ότι ο ασθενής ήταν κουρασμένος μετά τις τόσες θεραπείες και πρόσθεσε: «Ο Πελέ λαμβάνει θεραπεία η οποία θα συνεχιστεί για οκτώ μέρες. Χάρη στο Θεό έχει τις αισθήσεις του και μπορεί και επικοινωνεί μαζί μας».

Ο διάσημος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την Δευτέρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να αντιμετωπιστεί ουρολοίμωξη.

Ο 74χρονος Πελέ είχε εισαχθεί στο ίδιο νοσοκομείο πριν από 10 ημέρες προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τα νεφρά. Τότε είχε πάρει εξιτήριο τρεις ημέρες αργότερα, με τους γιατρούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι τόσο για την χειρουργική επέμβαση όσο και για την μετεγχειριτική του πορεία.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, ωστόσο, ο εκπρόσωπός του ο οποίος μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι «απολύτως καλά» και η μετακίνησή του έγινε κυρίως για να προστατευθεί η ιδιωτικότητά του. Όπως εξήγησε ο Ζοζέ Φόρνος Ροντρίγκεζ ο Πελέ έχει μεταφερθεί σε μια πτέρυγα του νοσοκομείου όπου δεν θα τον επισκέπτονται τόσο πολλοί άνθρωποι. Όπως μετέδωσε το Skynews το βράδυ της Πέμπτης επικαλούμενος τον Ροντρίγκεζ ο Πελέ αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Ο Πελέ στο παρελθόν είχε και άλλες περιπέτειες με την υγεία του καθώς, μεταξύ άλλων, υποβλήθηκε σε έκτακτη επέμβαση για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και για αποκατάσταση ισχίου.

Ο Πελέ αποσύρθηκε από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο το 1977 έχοντας παίξει με τα χρώματα της Σάντος και των Νιου Γιορκ Κόσμος, κατακτώντας τρία παγκόσμια κύπελλα και έχοντας πετύχει 77 γκολ σε μόλις 92 παιχνίδια με τη φανέλα της Σελεσάο.

Η FIFA του έχει απονείμει τον τίτλο του «Ποδοσφαιριστή του Αιώνα», η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τον έχει χαρακτηρίσει «Αθλητή του Αιώνα» και η κυβέρνηση της Βραζιλίας τον έχει ονοματίσει ως «εθνικό θησαυρό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης