Πώς σχολίασαν Μάτζικ Τζόνσον και Λεμπρόν την απόφαση για την υπόθεση Μαικλ Μπράουν

Πώς σχολίασαν Μάτζικ Τζόνσον και Λεμπρόν την απόφαση για την υπόθεση Μαικλ Μπράουν

«Πολύ απογοητευμένος από την απόφαση» ο πρώην σούπερα σταρ των Λέικερς - «Η βία δεν αποτελεί λύση» δήλωσε ο σταρ των Μαιάμι Χιτ

Πώς σχολίασαν Μάτζικ Τζόνσον και Λεμπρόν την απόφαση για την υπόθεση Μαικλ Μπράουν
«Έλλειψη δικαιοσύνης», «ντροπή», διεφθαρμένο «σύστημα»: πολλοί Αμερικανοί αστέρες του κινηματογράφου, της μουσικής, αλλά και του αθλητισμού εξέφρασαν μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης την απογοήτευση και την αποστροφή τους μετά την απόφαση να μην προσαχθεί σε δίκη ο Ντάρεν Ουίλσον, ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο, νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον.

Ο θρυλικός παίκτης του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον δήλωσε «πολύ απογοητευμένος από την απόφαση» του σώματος των ενόρκων. «Πρέπει να εργαστούμε ώστε να σταματήσει η ανώφελη απώλεια μαύρων, νεαρών ανδρών. Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη στο Φέργκιουσον» υπογράμμισε ο Μάτζικ Τζόνσον στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ένας άλλος αστέρας του μπάσκετ, ο Λεμπρόν Τζέιμς, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα σχέδιο, το οποίο έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου και εμφανίζει τον Μάικλ Μπράουν να περπατά αγκαλιασμένος με τον Τρέιβον Μάρτιν, τον νεαρό μαύρο των 17 ετών που σκοτώθηκε το 2012 από έναν εργαζόμενο σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας στη Φλόριντα.

Κλείσιμο
«Ως κοινωνία, πώς μπορούμε να δράσουμε πιο σωστά και να αποτρέψουμε να επαναληφθούν ξανά και ξανά τέτοιου είδους συμβάντα;», διερωτήθηκε ο Τζέιμς, προσθέτοντας όμως ότι «η βία δεν αποτελεί λύση», αναφερόμενος στις ταραχές που σημειώθηκαν στο Φέργκιουσον μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης