Πρέμιερ Λιγκ: Μεγάλη νίκη για τη Γουέστ Χαμ, 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Μεγάλη νίκη για τη Γουέστ Χαμ, 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι

Με δύο «σφυριές» έριξε στο καναβάτσο τους «πολίτες», αφήνοντας τους μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας

Πρέμιερ Λιγκ: Μεγάλη νίκη για τη Γουέστ Χαμ, 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι
Θεωρητικά ήταν εκ των πραγμάτων μία δύσκολη έξοδος. Η Σίτι όφειλε να περάσει από την έδρα της καλύτερης Γουέστ Χαμ των τελευταίων ετών. Στην πράξη αυτό αποδείχτηκε αδύνατο. Τα Σφυριά έπαιξαν σαν... καμικάζι. Οι παίκτες τους μπήκαν δυνατά και πρώτοι σε κάθε μονομαχία και αυτό αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ. Το 2-1 ήταν άκρως δίκαιο, καθώς οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ δεν έκαναν ούτε τα βασικά και μοιραία δεν μείωσαν τη μεγάλη διαφορά τους από την κορυφή.

Οι γηπεδούχοι που δεν έχουν κάνει πέντε νίκες στις εννέα πρώτες αγωνιστικές από το 1999, είχαν εξαιρετική τακτική και κατάφεραν να παραμείνουν στην τετράδα. Σε αυτό συνέβαλε και το γκολ τους στο 21'. Ο Βαλένσια έκανε εκπληκτική κούρσα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε πάρε βάλε στον ολομόναχο Αμαλφιτανό που ίσως να έβαλε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Είχε προηγηθεί η εξ επαφής απόκρουση του Χαρτ σε πλασέ του Σακό (17').

Η μοναδική αντίδραση που έβγαλαν οι Πολίτες μέχρι την ανάπαυλα ήταν το πλασέ του Τζέκο (23') που σχεδόν άγγιξε το οριζόντιο δοκάρι. Αντιθέτως, οι Χάμερς έφτασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ, με την κεφαλιά του Ντάουνινγκ (28') και τον Κόλινς (45') να μην προλαβαίνει με προβολή να σκοράρει. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πήγαν να βγάλουν νεύρο και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Πριν την αντεπίθεση τους όμως και πάλι ο Ντάουνινγκ (53') πυροβόλησε ξυστά από την εστία.

Κλείσιμο
Τότε ήταν που πήρε μπροστά ο Αγουέρο και ο Γιάγια Τουρέ που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν έκαναν καλό παιχνίδι. Ο πρώτος είδε στο 60' να τον σταματούν τρεις διαδοχικές φορές στην ίδια φάση και στο 65' από ένα μέτρο έχασε το άχαστο για την κλάση του, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι. Στην κόντρα (72') θα απειλούσε ο δαιμόνιος Σακό και στο 74' το εκπληκτικό πλασέ του Τουρέ θα σταματούσε εκεί που ενώνονται τα σίδερα. Αντί όμως για το 1-1, στην αντεπίθεση έγινε το 2-0. Ο Σακό έκανε την κεφαλιά, ο Χαρτ έβγαλε τη μπάλα, αλλά μέσα από την εστία. Ηταν κανονικό γκολ, το έκτο του Ντιαφρά Σακό στα πρώτα έξι ματς του με τα Σφυριά, κάτι που δεν έχει κάνει κανείς άλλος στην ιστορία του συλλόγου.

Ωστόσο, δεν είχαν τελειώσει όλα για τη Σίτι, καθώς ο Σίλβα δύο λεπτά αργότερα με υπέροχη ενέργεια και πλασέ μείωσε. Αλλη μεγάλη στιγμή όμως δεν κατάφεραν να στήσουν οι Πολίτες που ηττήθηκαν μετά από πέντε αγωνιστικές και έμειναν στο -5 από την κορυφή, ελπίζοντας σε νίκη της Γιουνάιτεντ την Κυριακή επί της Τσέλσι, ώστε η τελευταία να μην ξεφύγει ακόμα περισσότερο. Οσο για τους νικητές, ήταν η πρώτη φορά μετά από 10 σερί μεταξύ τους αγώνες που μπόρεσαν να πανηγυρίσουν και πλέον ζουν το όνειρο...

Γουέστ Χαμ (Σαμ Αλαρνταϊς): Αντριάν, Τζένκινσον, Ριντ, Κόλινς, Κρέσγουελ, Σονγκ, Αμαλφιτανό (67' Κουγιατέ), Νόουμπλ, Ντάουνινγκ, Βαλένσια (75' Κάρλτον Κόουλ), Σακό (89' Νόλαν)

Μάντσεστερ Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Μανγκαλά, Κομπανί, Κλισί (78' Κολάροφ), Σαμπαλέτα, Φερνάντο (78' Μίλνερ), Γιάγια Τουρέ, Χεσούς Νάβας, Σίλβα, Αγουέρο, Τζέκο (58' Γιόβετιτς).

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης