Βίντεο: Ασταμάτητη η Άρσεναλ «πάτησε» 4-1 τη Γαλατασαράι

Βίντεο: Ασταμάτητη η Άρσεναλ «πάτησε» 4-1 τη Γαλατασαράι

Με έναν εκπληκτικό Γουέλμπεκ που έκανε χατ τρικ και ενώ έπαιζε για μισή ώρα με 10 παίκτες

Βίντεο: Ασταμάτητη η Άρσεναλ «πάτησε» 4-1 τη Γαλατασαράι
Απέναντι σε Τούρκους δεν είχε ηττηθεί ποτέ. Η Άρσεναλ σκόρπισε και την Γαλατασαράι, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτος μέρος και με τον Γουέλμπεκ να κάνει χατ τρικ έφτασε στη νίκη με 4-1, παίζοντας για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες.

Οι κανονιέρηδες πίεσαν από το ξεκίνημα και η επιλογή του Πραντέλι να βάλει τον Μέλο στο κέντρο της άμυνας (έπαιξε με 3-5-2) δεν του βγήκε σε καμία περίπτωση. Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου και όντως ήταν. Στο 22' μετά από ασίστ του Σάντσες έκανε το 1-0 με άψογο τελείωμα. Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τον Άγγλο επιθετικό να φτάνει και σε δεύτερο γκολ στο 30'. Μετά από βαθιά μπαλιά ο Σεμίχ έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Γουέλμπεκ νίκησε τον Μέλο στο σπριντ για να κάνει το 2-0. Τα πάντα, φυσικά, είχαν τελειώσει, όμως οι Λονδρέζοι ήταν ασταμάτητοι. Στο 41' ήταν η σειρά του Σάντσες να βρει δίχτυα, όταν μετά από πάσα του Οζίλ και ωραία ενέργεια στην περιοχή, νίκησε τον Μουσλέρα για το 3-0, που ήταν και το σκορ στο ημίχρονο.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη και στο 52' ήρθε και το 4-0. Αυτή τη φορά ήταν ο Τσάμπερλεϊν με την ασίστ και ο Γουέλμπεκ με πανέμορφο τελείωμα. Έτσι, έγινε μόλις ο 3ος επιθετικός της Άρσεναλ που κάνει χατ τρικ στο Champions League και ο 6ος Άγγλος που το καταφέρνει! Το μόνο που κατάφεραν οι Τούρκοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 4-1 στο 63'. Στιγμές νωρίτερα ο Σέζνι είχε ανατρέψει τον Πάντεφ εντός περιοχής και ο διαιτητής Ρόκι έδωσε το πέναλτι, δείχνοντας και την κόκκινη κάρτα στον Πολωνό. Ο Οσπίνα πήρε τη θέση του και ο Μπουράκ Γιλμάζ από την άσπρη βούλα τον νίκησε.
Κλείσιμο

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να απειλούν, όμως κυρίως με μακρινά σουτ. Η πίεση αυξήθηκε μετά το 75', όμως ο Οσπίνα κατάφερε να βγάλει τις προσπάθειες των Μπουράκ (81'), Αλτίντοπ (83') και Σνάιντερ (87'), με το 4-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Τσέιμπερς, Μερτεζάκερ, Κοσιλνί, Γκιμπς, Φλαμινί, Καθόρλα, Οζίλ (77' Γουίλσιρ), Σάντσες (62' Οσπίνα), Τσάμπερλεϊν (68' Ροσίτσκι), Γουέλμπεκ

Γαλατασαράι (Τσέζαρε Πραντέλι): Μουσλέρα, Μέλο, Σετζού, Καγιά, Τέλες, Βέισελ (69' Μπρούμα), Γιεκτά (46' Αλτίντοπ), Τζεμαϊλί, Σνάιντερ, Πάντεφ (69' Μπουλούτ), Μπουράκ Γιλμάζ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης