«Καθάρισε» η Τσέλσι στην Πορτογαλία, 1-0 τη Σπόρτινγκ

«Καθάρισε» η Τσέλσι στην Πορτογαλία, 1-0 τη Σπόρτινγκ

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πέτυχε τον στόχο της με το γκολ του Μάτιτς στο πρώτο μέρος και αφού προηγουμένως είχαν χαθεί ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς από τα πρώτα λεπτά

«Καθάρισε» η Τσέλσι στην Πορτογαλία, 1-0 τη Σπόρτινγκ
Μετά την εντός έδρας ισοπαλία της πρεμιέρας με την Σάλκε, η Τσέλσι πήγε στην Πορτογαλία με μοναδικό στόχο τη νίκη ώστε να μην μπλέξει με τον όμιλο περισσότερο από όσο θα περίμενε όταν γινόταν η κλήρωση. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πέτυχε τον στόχο της με το γκολ του Μάτιτς στο πρώτο μέρος και αφού προηγουμένως είχαν χαθεί ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς από τα πρώτα λεπτά. Μετά και την ισοπαλία ανάμεσα σε Σάλκε και Μάριμπορ στο Γκελζενκίρχεν, οι Λονδρέζοι είναι πλέον μόνοι πρώτοι και στα δύο ματς που ακολουθούν με τους Σλοβένους θα κλειδώσουν την πρόκριση.

Η Τσέλσι μπήκε όπως έπρεπε στον αγώνα και μόλις στο 2' θα μπορούσε να προηγηθεί αν ο Ντιέγκο Κόστα έβαζε ένα εύκολο, για τον ίδιο, γκολ σε τετ α τετ μετά την μπαλιά του Φάμπρεγκας. Ο Ρουί Πατρίσιο, όμως, απέκρουσε και το ίδιο έκανε και στο 15', όταν σε θέση για γκολ βρέθηκε ο Σίρλε από την πάσα του Ντιέγκο Κόστα. Η Τσέλσι ήταν το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο και στο 22' έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Σίρλε να αποτυγχάνει ξανά, αυτή την φορά στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων με πλασέ από κοντά. Το γκολ που άξιζαν οι Μπλε ήρθε τελικά στο 34', με την κεφαλιά του Μάτιτς μετά την εκτέλεση φάουλ του Φάμπρεγκας (0-1).

Εχοντας το σκορ που ήθελε, η Τσέλσι μπορούσε να ελέγξει ακόμη καλύτερα την κατάσταση αλλά η Σπόρτινγκ έκανε αισθητή την παρουσία της στο πρώτο 15λεπτος της επανάληψης. Με το ματς να έχει αποκτήσει πολύ γρήγορο ρυθμό, οι Πορτογάλοι προσπάθησαν για την ισοφάριση αλλά το γεγονός ότι είχαν καλύτερη απόδοση σε σχέση με το πρώτο μέρος, δεν σημαίνει ότι μπορούσαν να προβληματίσουν την Τσέλσι. Αντιθέτως, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν αυτή που πλησίασε σε δεύτερο γκολ με το τετ α τετ του Οσκαρ αλλά ο Ρουί Πατρίσιο αντέδρασε και πάλι σωστά, διατηρώντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Αφού δεν έγινε το 0-2 μέχρι το 65', οι Λονδρέζοι έριξαν τον ρυθμό του αγώνα για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως από το πουθενά και κυκλοφόρησαν όπως έπρεπε την μπάλα, έχοντας και μια-δυο καλές φάσεις στο τελευταίο 10λεπτο με τους Ντιέγκο Κόστα και Σαλάχ.

Κλείσιμο
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Μάρκο Σίλβα): Ρουί Πατρίσιο, Μαουρίσιο (64' Ολιβέιρα), Σαρ, Σίλβα, Τσέντριτς, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα (81' Καπέλ), Σλιμανί, Καρίγιο (81' Μοντέρο), Νάνι.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Φελίπε Λουίς, Κέιχιλ, Τέρι, Φάμπρεγκας, Οσκαρ (71' Μίκελ), Αζάρ (85' Σαλάχ), Μάτιτς, Σίρλε (58' Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης