Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής

Ακόμη μια τριάρα από τον Ολυμπιακό, νίκη-ανάσα για τον Παναθηναϊκό, πρώτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα για τον Πανθρακικό - Δείτε όλα τα αποτελέσματα, τους σκόρερς, τη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική 

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής
Με μια ακόμη... τριάρα περίμενε ο Ολυμπιακός τη Βέροια στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρόλο που η τελική επικράτηση των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν τόσο εύκολη όσο δείχνει. Τη νίκη της αγωνιστικής πάντως πέτυχε ο Εργοτέλης με το εμφατικό 4-1 επί της Νίκης Βόλου στη Θεσσαλία. Βαθιά ανάσα για τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να επικρατήσει του ψυχωμένου Πλατανιά στην Κρήτη, δείχνοντας όμως και πάλι ότι έχει χτυπητές αμυντικές αδυναμίες. Στα άλλα παιχνίδια «μίλησε» η έδρα, καθώς οι αναμετρήσεις έληξαν με επικράτηση των γηπεδούχων, με σημαντικότερη ίσως αυτή του Αστέρα Τρίπολης -που είχε το μεγάλο παιχνίδι με την Μπεσίκτας μεσοβδόμαδα- επί της έκπληξης Καλλονής. πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Πανθρακικό. 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Κλείσιμο
Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-0

Οι Παντελής Καπετάνος στο 37' και Σίλβα Κλέιτον στο 90' επέστρεψαν στα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα η Ξάνθη στις νίκες από πέρυσι, επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού, που ήταν μαχητικός παρόλο που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 78'.

Ξάνθη (Νεντίδης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Κομεσίδης, Ρούντι (63’ Βασιλακάκης) Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα (50’ Κλέιτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος (80' Ράνος). 

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας (82' Πρόγιτς), Πίντερ (46’ Παππάς), Ρούμπεν Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60’ Μπορνταγκαράι). 

ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-0

Μία ενέργεια του Τζορτζ ήταν αρκετή για τη νίκη του ΟΦΗ. Με μία πάσα «πάρε-βάλε» στον Περογαμβράκη στο 46' από τη χρυσή… αλλαγή του Γκατούζο, οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 του Ατρόμητου.

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μονιάκης, Πετρόπουλος (46’ Τζορτζ), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (90+5’ Κουτσιανικούλης), Μεϊτέ, Περογαμβράκης (86’ Μπάνουσης), Στάθης, Μακρής. 

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Κούρος (90+3’ Φάμπιο), Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι (80’ Τάτος), Παπάζογλου, Νάστος, Καραμάνος, Δημούτσος (84’ Γεωργίου), Ουμπίδες, Πίτου Γκαρσία. 

Ολυμπιακός - Βέροια 3-0

Με γκολ των Μήτρογλου (33' πεν.), Μπενίτες (88') και Κασάμι (90+1'), ο Ολυμπιακός προσπέρασε την Βέροια και πάτησε στην κορυφή.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Γιαννούλης (57' Γιαννούλης), Αυλωνίτης, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φουστέρ, Ντουρμάζ (67' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (76' Μπενίτες). 

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές (54' Όστοϊτς), Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης (74' Μπαργκάν), Μπατιόν, Καλτσάς, Κάμπορα, Ντιμίτρου, Γεωργιάδης (61' Κατίδης).

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ Καλλονής 1-0

Ένα γκολ του Μάσα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (3ο λεπτό) ήταν αρκετό για να δώσει στους γηπεδούχους την δεύτερη νίκη (1-0) στο πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ (Ζησόπουλος 23'), Μουνάφο, Τιε Μπι, Μάσα, Πάρα, Ρόλε (Φερνάντες 82'), Μπαντιμπανγκά (Γιαννιώτας 46'). 

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Βαλιός (Μίνγκας 74'), Αντιέγιο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (Καμαρά 46'), Κεϊτά, Γιορέντε, Ναβάρο, Καλτσάς, Χουάνμα, Λεοζίνιο (Κύπρου 74'). 

Πανθρακικός - Πανιώνιος 1-0

Η ομάδα της Κομοτηνής επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου, με το εύστοχο χτύπημα του Ίγκορ από την άσπρη βούλα στο 59' και πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Πανθρακικός (Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Πέρεθ (46’ Ντιγκινί), Μεχία, Τζάνης (67’ Λαδάκης), Κάσες (79’ Χασομέρης), Σερφά, Έμποου, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Ίγκορ. 

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Παντίδος (89’ Σμυρλής), Μπουμάλ, Γιάννου, Σιώπης (79’ Μασούρας), Χατζηισαΐας, Κολοβός, Αργυρόπουλος, Ιμπαγάσα (60’ Γκέζος). 

Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα απ' το θάνατο του 19χρονου ποδοσφαιριστή της Ανδρέα Νίκα, η Κέρκυρα έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) κι αφιέρωσε τη νίκη της στον άτυχο νέο που έφυγε απ’ τη ζωή. Με αυτογκόλ του Μιχαήλ στο 29' το 1-0, με γκολάρα ο Ζορμπάς έγραψε το 2-0 στο 90'.

Κέρκυρα (Μ. Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ρόχας (65’ Ζορμπάς), Γκόμες, Σαμπάτ, Μαρκόφσκι, Κόντος (90’ Ντιμιτρόφσκι), Χαβίτο, Ανδρεόπουλος (75’ Κρητικός), Ντιόγκο, 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος (65’ Μανιάς), Τζημόπουλος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Κοροβέσης

Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4

Με οδηγό τον Μπογκντάνοφ (δύο γκολ 12’ και 49’) αλλά και άξιο συμπαραστάτη του τον Γιουσούφ, που του σέρβιρε τις ασίστ και πέτυχε και το τελευταίο γκολ στο 79’, οι παίκτες του Δερμιτζάκη έφτασαν πιο εύκολα απ’ ότι περίμεναν στη νίκη. Το τρίτο γκολ της ομάδας του Ηρακλείου σημείωσε με κεφαλιά ο Χαλκιαδάκης στο 53’. 

Νίκη Βόλου (Σβεν Φαντενμπρούκ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Μαχλέλης (54’ Τσουκάνης), Ίβενς, Αργύρης, Λάουκς, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης(59’ Τζιώρας), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης (59’ Μάρτινς), Σκουρτάι 

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Βλαχοδήμος (66’ Κούτρης), Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Μπογκντάνοφ (49’ Γκέντσογλου), Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ, Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (82’ Κούρεζ) 

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-3

«Μία σου και μία μου» σε δύο περιπτώσεις για τους δύο αντιπάλους, αφού ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 10’ με τον Καρέλη και ισοφαρίστηκε στο 14’ από τον Κουλιμπαλί, ενώ απάντησε με το ίδιο νόμισμα στην επανάληψη όταν το τέρμα του Τόρες (50’) ισοφαρίστηκε από εκείνο του Ντίνα δύο λεπτά αργότερα. «Χρυσός» σκόρερ ο Ζέκα (που είχε να σκοράρει από τις 27 Ιανουαρίου 2013), άλλαξε όλη την εικόνα του αγώνα η είσοδος του Μέντες που συμμάζεψε το κέντρο του «τριφυλλιού». 

Πλατανιάς: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Αζράκ, Αγκιλέρα (68’ Τετέ), Μενδρινός (80’ Ναζλίδης), Τσουράκης (75’ Μιλούνοβιτς), Γκιλβαν Γκόμες, Τόρες. 

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Δώνης (57’ Μέντες), Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα (84’ Κλωναρίδης), Ντίνας, Πέτριτς (75’ Μπούρμπος), Πράνιτς, Καρέλης. 

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 22-9/19:30

Τη νίκη που θα τον κάνει συγκάτοικο του Ολυμπιακού στην κορυφή της βαθμολογίας ψάχνει απόψε ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον πάντα επικίνδυνο Παναιτωλικό. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί του, καθώς από τις 28 Αυγούστου (όταν και επικράτησαν της Ζίμπρου) μετρούν τέσσερις νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τελευταία την εντυπωσιακή νίκη επί της Ντιναμό Μινσκ με σκορ 6-1 μέσα στην Τούμπα. Στον αντίποδα, οι Αγρινιώτες ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα απέναντι στους «μεγάλους» (πρόσφατο το 1-1 με τον Ολυμπιακό) και θέλει και αυτό ςένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του.

Για τον ΠΑΟΚ ισχύει το «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»: Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Κατσικάς και Ρατς. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Τζιόλης, με εσωτερικούς μέσους τους Κάτσε και Τζανδάρη. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Μακ, Περέιρα και Αθανασιάδης.

Η βαθμολογία (4η αγωνιστική)

1. Ολυμπιακός 10

2. Βέροια 9

3. ΠΑΟΚ 7 - 3 αγώνες

. Ατρόμητος 7

. Καλλονή 7

. Κέρκυρα 7

. Παναθηναϊκός 7

8. Πανιώνιος 6

. Αστέρας Τρίπολης 6

. ΟΦΗ 6

11. ΠΑΣ Γιάννινα 5

. Ξάνθη 5

. Πανθρακικός 5

14. Πλατανιάς Χανίων 3

. Εργοτέλης 3

16. Λεβαδειακός 2

. Παναιτωλικός 2 - 3 αγώνες

18. Νίκη Βόλου 0


Η επόμενη (5η) αγωνιστική 

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης (16:00) 
Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη (18:15) 
Ατρόμητος-Ολυμπιακός (20:30) 

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου (16:00) 
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα (18:15) 
Εργοτέλης-Παναιτωλικός (18:15) 
Λεβαδειακός-Καλλονή (18:15) 
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (20:30) 

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 

Καλλονή-Πανθρακικός 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης