Πάρτι η Ρεάλ, εφτάψυχη η Λίβερπουλ!

Πάρτι η Ρεάλ, εφτάψυχη η Λίβερπουλ!

Σαρωτική η Ρεάλ Μαδρίτης που έγραψε ιστορία επικρατώντας 5-1 της Βασιλείας. Είδε τον… χάρο με τα μάτια της η Λίβερπουλ, αλλά με τον Τζέραρντ στις καθυστερήσεις νίκησε 2-1 την Λουντογκόρετς

Πάρτι η Ρεάλ, εφτάψυχη η Λίβερπουλ!
Στο πρωτάθλημα δεν τα πάει καλά, αλλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε εντυπωσιακά την προσπάθεια υπεράσπισης του στέμματός της! Η Ρεάλ Μαδρίτης διέλυσε για πλάκα την Βασιλεία με σκορ 5-1 και έφτασε τα 1.000 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ (Κύπελλο Πρωταθλητριών παλιότερα), όντας η πρώτη που κάνει τέτοιο επίτευγμα! 

Και την ώρα που η βασίλισσα έστησε πάρτι στο Μπερναμπέου, η Λίβερπουλ... έφτυσε αίμα στην επανεμφάνισή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για να νικήσει 2-1 την Λουντογκόρετς. Και χρειάστηκε τον αρχηγό Τζέραρντ να ευστοχήσει σε πέναλτι στις καθυστερήσεις κι ενώ... μια φάση νωρίτερα οι Βούλγαροι πήγαν να κλέψουν το βαθμό της ισοπαλίας. 

Ρεάλ Μαδρίτης-Βασιλεία 5-1 

Κλείσιμο
(14’ αυτ. Σουχί, 30’ Μπέιλ, 31’ Κριστιάνο, 37’ Χάμες, 79’ Μπενζεμά – 38’ Γκονζάλες) 

Προερχόταν από ήττα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ταπεινωμένη μέσα στο σπίτι της. Και έπρεπε κάπου να ξεσπάσει. Και η Βασιλεία αποδείχθηκε το καλύτερο… θύμα. Μόλις στο 14’ η Ρεάλ πήρε προβάδισμα χάρη σε αυτογκόλ του Σουχί, ενώ με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Μπέιλ διπλασίασε τα τέρματα των Ισπανών. Και πριν περάσει ένα λεπτό, ήρθε ο Κριστιάνο να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα της ομάδας του. 

Το εκρηκτικό… επτάλεπτο συνεχίστηκε, με τον Χάμες να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και τον Γκονζάλες να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 38’ για τη Βασιλεία. Ο ρυθμός –φυσιολογικά- έπεσε στο δεύτερο μέρος, με τους Μαδριλένους να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας. Εν τέλει, στο 79’ ο Μπενζεμά υπέγραψε το τελικό σκορ, πετυχαίνοντας το υπ’ αριθμόν γκολ 1.000 για τους πρωταθλητές Ευρώπης! 

Λίβερπουλ-Λουντογκόρετς 2-1 

(82’ Μπαλοτέλι, 92’ πεν. Τζέραρντ – 91’ Αμπάλο) 

Επανεμφάνιση στα ευρωπαϊκά κύπελλα και δη στο Τσάμπιονς Λιγκ για τη Λίβερπουλ. Μπροστά στον κόσμο της. Κόντρα σε έναν «ύπουλο» αντίπαλο (όπως φάνηκε στα πλέι οφ).

Και το άγχος μάλλον κυρίευσε για τα καλά τους κόκκινους που παρουσίαζαν κακό πρόσωπο και επ’ ουδενί δεν έδειχναν ικανοί να πάρουν τη νίκη. Και όταν η Λουντογκόρετς στο δεύτερο μέρος είχε δοκάρι, τόσο ήρθαν τα… σκούρα. Ο Σουάρες έφυγε, αλλά ο Μπαλοτέλι ήρθε! Και δικό του γκολ στο 82’ έδειξε να διώχνει για τα καλά το άγχος των Άγγλων. Αμ, δε, όμως…

Διότι στις καθυστερήσεις ο Αμπαλό ισοφάρισε, έδειξε να κλέβει την… μπουκιά απ’ το στόμα της Λίβερπουλ και το Άνφιλντ πάγωσε. Κι αυτό προς στιγμήν. Διότι στην αμέσως επόμενη φάση, ο Τζέραρντ σαν πραγματικός αρχηγός και χωρίς δίχως… φόβου, έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του!  

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης