Ζήσης: Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της Εθνικής είναι η πολυφωνία

Ζήσης: Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της Εθνικής είναι η πολυφωνία

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και εκ των κορυφαίων της νίκης επί του Πουέρτο-Ρίκο, εξήγησε στο gazzetta.gr ποιο πλεονέκτημα έχει η φετινή φουρνιά των διεθνών και υπερθεματίζει κατά των υπολογισμών για τον αντίπαλο στην φάση των «16»

Ζήσης: Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της Εθνικής είναι η πολυφωνία
Οι δέκα πόντοι του και η συνολική του παρουσία στο πρώτο μέρος, βοήθησαν την Εθνική ομάδα να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να ξεφύγει με +8 (14-6 στο 3’46), ενώ το τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή του ημιχρόνου, μας έστειλε στα αποδυτήρια προηγούμενους με 41-33! Στην 3η περίοδο, ήταν αυτός που “σφύριξε” το σύνθημα για το μεγάλο ξέσπασμα, με το οποίο οι διεθνείς μετέτρεψαν τη μονοψήφια διαφορά σε +19 (61-42 στο 26’47”), ενώ με την τελευταία του “βόμβα” (διαμόρφωσε το 82-71 στο 37’56”), ουσιαστικά έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των μαχητικών Πορτορικάνων...

Ο λόγος για το Νίκο Ζήση, που τελείωσε το ματς με 19 πόντους (3/4 διπ. & 4/5 τριπ.) και 3 ασίστ, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο σκοράρισμα, αλλά που προς τιμήν του, μετά το τέλος του αγώνα, θέλησε να απονείμει τα εύσημα στους πιο νέους που παίζουν άμυνα, μαζεύουν ριμπάουντ και βγάζουν ενέργεια με ατομικές φάσεις στον αιφνιδιασμό (Αντετοκούνμπο) ή σε εκείνους που είναι “κρύοι” και μπαίνουν για πρώτη φορά στο 28’ και πάραυτά, έχουν τη συγκέντρωση, την ετοιμότητα και το καθαρό μυαλό, να σκοράρουν και να δημιρουργήσουν στις κρίσιμες στιγμές (Σλούκας).

«Πολυτέλεια να έχεις τέτοια προσφορά από τον πάγκο!»
Κλείσιμο

«Σίγουρα περιμέναμε από το Πουέρτο-Ρίκο να τα δώσει όλα και να παίξει το τελευταία του χαρτί και όντως, οι αντίπαλοι μπήκανε πολύ δυνατά, ήταν πολύ σκληροί και σε συνδυασμό με τις πολλές χαμένες φάσεις στο ένας εναντίον ενός, που είχαμε στο πρώτο μέρος, μας πέρασαν στο σκορ. Γενικά, όμως, δεν πανικοβληθήκαμε κι επειδή έχουν πολλά τρωτά σημεία στην άμυνα,  χτύπησαμε σ’ αυτά, ισορροπήσαμε το ματς και το φέραμε στα μέτρα μας. Στο δεύτερο μέρος, νομίζω ότι ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι και για μένα, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που έχει αυτή η ομάδα, είναι ότι διαθέτει παίκτες που παίζουν λιγότερο και όταν μπαίνουν, είναι ικανοί να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και να παίξουν καθοριστικό ρόλο και ένα πολύ τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Σλούκας! Κι επειδή ζω αυτή την ομάδα εδώ και πολλά χρόνια, είναι πολύ σημαντικό να έχεις τέτοια πολυφωνία και να μπορείς να στηρίζεσαι σε πολλά παιδιά, που εξ’ αρχής δεν περιμένουμε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ο Αντετοκούνμπο... Αυτό μας έλειπε πέρυσι!»,
μας είπε αρχικά ο διεθνής γκαρντ της Ούνικς Καζάν, που ένιωσε την ανάγκη να τονίσει ότι αυτό το 3/3 δεν πρέπει να υποτιμηθεί, επειδή οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε έως τώρα, είναι θεωρητικά υποδεέστερες.

Διαβάστε περισσότερα στο:
www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης