Εθνική Ελλάδας: Νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο και πρόκριση από νωρίς

Εθνική Ελλάδας: Νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο και πρόκριση από νωρίς

Με στόχο το τρία στα τρία που θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντομπάσκετ θέλει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα - Στα θετικά η απουσία του σταρ Κάρλος Αρόγιο - Ευκαιρία για τον Φώτη Κατσικάρη να βελτιώσει τις αδυναμίες μας πριν τα κρίσιμα παιχνίδια με Αργεντινή και Κροατία

Εθνική Ελλάδας: Νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο και πρόκριση από νωρίς
Καλά ήταν τα παιχνίδια... προετοιμασίας με Σενεγάλη και Φιλιππίνες που μας έβαλαν στο κλίμα του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, αλλά απόψε τα πράγματα σοβαρεύουν. Αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας είναι το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος που με βάση την σκληρότητά του κατάφερνε να διακρίνεται σε κάθε διοργάνωση που λάμβανε μέρος, αλλά σίγουρα δεν έχει σχέση με τα παιχνίδια των δύο πρώτων ημερών.

Από πλευράς τακτικής και μπασκετικού ταλέντου φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με την ομάδα που είχαν οι Πορτορικάνοι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη θα πρέπει να ανεβάσουν ρυθμούς για να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους. 

Παρά τις δύο ήττες που γνώρισαν τις δύο πρώτες αγωνιστικές, και μάλιστα έχοντας φάει πολύ ξύλο από τους Σενεγαλέζους, σήμα κατατεθέν της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, οι Πορτορικάνοι βρίσκονται ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους από πλευράς ταλέντου και ίσως να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στη διοργάνωση. Το γεγονός αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους και οι διεθνείς μας παρά τις κατά γενική ομολογία καλές εμφανίσεις θα πρέπει να εκμεταλευτούντ ο σημερινό παιχνίδι για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις αδυναμίες τους που εστιάζονται στη θέση «1», στον αναπληρωματικό του Μπουρούση, Ίαν Βουγιούκα, καθώς και στα καλύτερα σουτ έξω από τα 6,75.

Κλείσιμο
Στα συν είναι η απουσία του Κάρλος Αρόγιο, του 35χρονου μεγάλου αστεριού του Πουέρτο Ρίκο, που του στερεί ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμής του στην περιφέρεια, ενώ απών θα είναι και ο Άνχελ Βασάγιο, που ταλαιπωρείται από τράβηγμα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον Μπαρέα, το alter ego του Αρόγιο στα γκαρντ και στον Μπάλκμαν, έναν ιδιαίτερα κινητικό ψηλό που μπορεί να τραβηχτεί από τη ρακέτα ανοίγοντας χώρους.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και του δίνεται η κατάλληλη ευκαιρία να δοκιμάσει τους παίκτες του απέναντι σε μια όχι αδύναμη ομάδα, πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια με Αργεντινή και Κροατία. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1 και το OTE TV Sport 3 HD.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης