Μπαίνει στην μάχη ο «Mr Ippon»

Μπαίνει στην μάχη ο «Mr Ippon»

Στην μάχη μπαίνει ο Ηλίας Ηλιάδης - Ο δρόμος του «Mr Ippon» προς το 6ο προσωπικό μετάλλιο 

Μπαίνει στην μάχη ο «Mr Ippon»
Το έκτο προσωπικό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών, θα διεκδικήσει σήμερα ο Ηλίας Ηλιάδης. Στη διοργάνωση του Τσελιαμπίνσκ, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας τέθηκε επικεφαλής του Δ' προκριματικού γκρουπ (λόγω και της 4ης θέσης που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη) της κατηγορίας των -90 κιλών, γεγονός που του επέτρεψε να περάσει χωρίς αγώνα στη φάση των «32». 

Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Αμπντεραχμανέ Μπεναμαντί (Αλγερία)-Μέρβιν Ροντρίγκεζ (Βενεζουέλα). Ο Μπεναμαντί, το 2005 στο Κάιρο στέφθηκε «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των -81 κιλών κάτι που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης. Ηλιάδης και Μπεναμαντί δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν, με τον Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο ωστόσο να είναι το φαβορί αφού διαθέτει εμπειρία αλλά και το... αήττητο μέσα στο 2014 (τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες). 

Στη φάση των «16» ο Ηλίας Ηλιάδης θα αναμετρηθεί με έναν εκ των Βαντίμ Σινιάφσκι (Ουκρανία), Μασού Μπέικερ (Ιαπωνία) και Σέλιο Ντίας (Πορτογαλία), ενώ εφόσον φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, πιθανότερός αντίπαλός του είναι ο Κιρίλ Ντενίσοφ (Ρωσία). Στην κατηγορία των -90 κιλών συμμετέχουν συνολικά 48 αθλητές. Εκτός του Ηλιάδη, η Ελλάδα εκπροσωπείται στην κατηγορία και από τον Περικλή Ψαλλίδα, ο οποίος βρίσκεται στο β` προκριματικό γκρουπ με πρώτο αντίπαλο τον Ελβετό Γκροσκλάους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, ήταν χρυσός στο Παρίσι το 2011 και στο Τόκιο το 2010, ασημένιος το 2005 στο Κάιρο και το 2007 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ το 2013 ήταν χάλκινος επίσης στο Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
www.sport-fm.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης