Σαλπιγγίδης: «Υπάρχει διαφθορά και στην Ελλάδα»

Σαλπιγγίδης: «Υπάρχει διαφθορά και στην Ελλάδα»

Με αφορμή το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας που αρχίζει, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έκανε δηλώσεις στο βρετανικό δίκτυο BBC, αναφέροντας ότι υπάρχει διαφθορά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σαλπιγγίδης: «Υπάρχει διαφθορά και στην Ελλάδα»
Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μιλώντας στην εκπομπή «World Football» του BBC, τόνισε: «Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο είναι φαινόμενο που έχουμε δει παντού στην Ευρώπη και ισχύει το ίδιο και με την Ελλάδα. Δεν είναι όμορφη κατάσταση και ως αθλητής και ποδοσφαιριστής είναι πολύ ενοχλητικό. Πρέπει να σταματήσει, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο».
ADVERTISEMENT

Για να προσθέσει στη συνέχεια τα εξής: «Για να πω την αλήθεια, ως παίκτης του ΠΑΟΚ δεν έχω υπάρξει μάρτυρας στημένου ή αμφιλεγόμενου αγώνα. Είμαι τυχερός πάνω σ' αυτό, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο».

Κωνσταντινίδης: «Αισθάνομαι ότι με εξαπάτησαν»
Κλείσιμο

Στην εκπομπή μίλησε και ο Αγγλοκύπριος Στιβ Κωνσταντινίδης, ο οποίος ήταν βοηθός προπονητή του Λόρι Σάντσεζ στον Απόλλωνα Σμύρνης την περσινή σεζόν.

Πριν πάρει την σκυτάλη, ο παρουσιαστής της εκπομπής περιέγραψε το σκηνικό της τελευταίας αγωνιστικής της περσινής σεζόν. «Ο Στιβ Κωνσταντινίδης ήταν βοηθός προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης κι είναι ακόμα εκνευρισμένος με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η προηγούμενη σεζόν. Στην τελευταία αγωνιστική, ο Απόλλων ήταν αναμεμιγμένος στη μάχη του υποβιβασμού, αλλά δεν θα ήταν ασφαλής εάν η Ξάνθη νικούσε τον ισχυρό Παναθηναϊκό και η Βέροια επικρατούσε του φορμαρισμένου Αστέρα. Το μαντέψατε, κόντρα σε κάθε προγνωστικό, συνέβη ακριβώς αυτό. Ίσως είναι κομβικό ότι αποβλήθηκε παίκτης του Παναθηναϊκού μετά από μόλις 15 λεπτά αγώνα για ένα άκακο μαρκάρισμα το οποίο οδήγησε και σε πέναλτι. Ήταν το πρώτο από πολλά διαιτητικά σφυρίγματα για τα οποια ο Κωνσταντινίδης είναι ακόμα δυσαρεστημένος».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανέφερε: «Προφανώς και αισθάνομαι ότι με εξαπάτησαν. Υπήρχε ένας αριθμός αγώνων κατά τη διάρκεια της σεζόν που δεν έμοιαζαν εντάξει. Δεν το σκεφτόσουν, αφού στο τέλος της ημέρας έπρεπε να κάνεις τη δουλειά σου ως επαγγελματικός σύλλογος. Δεν βοηθούσε και ο κος Βελής, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη αηδία του για το πώς λειτουργούσε η λίγκα. Αυτό καταγράφηκε. Εγώ επικροτούσα την στάση του, αλλά έκτοτε αποχώρησε από τον σύλλογο ως αποτέλεσμα -όπως υποστήριζε- εντελώς γελοίων αποφάσεων εναντίον μας σε περισσότερα από ένα παιχνίδια. Οπότε ναι, αισθάνομαι λίγο εξαπατημένος, αλλά δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα».

Έχοντας εργαστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ποια η γνώμη σας για την κατάσταση του ποδοσφαίρου στη χώρα;

«Συνολικά υπάρχει επαγγελματισμός σε πολλούς τομείς. Οι ομάδες λειτουργούν επαγγελματικά. Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν, αλλά πιστεύω ότι το επίπεδο είναι ικανοποιητικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Η ποιότητα των παικτών εκεί βελτιώνεται κάθε χρόνο, αλλά προφανώς η τάση ορισμένων ομάδων να παίζουν πιο σκληρά ή όχι απέναντι σε άλλες ομάδες πραγματικά πρέπει να διευθετηθεί».

Μπορούμε να το αποκαλέσουμε διαφθορά; Είναι η διαφθορά πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Θα έλεγα, ναι».

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης