Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-1 την Μίντιλαντ με έναν εκπληκτικό Μπεργκ!

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-1 την Μίντιλαντ με έναν εκπληκτικό Μπεργκ!

Με τέσσερα γκολ ο Σουηδός έχρισε φαβορί για την πρόκριση τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-1 την Μίντιλαντ με έναν εκπληκτικό Μπεργκ!
«Είναι τρελός ο Σουηδός» και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία! Ο μεγάλος ηγέτης του Παναθηναϊκού, ο Μάρκους Μπεργκ δήλωσε ξανά «παρών» και πετυχαίνοντας χατ-τρικ μέσα σε διάστημα 25 λεπτών, οδήγησε εκ του ασφαλούς το τριφύλλι στο ευρύ 4-1 απέναντι στη Μιντίλαντ! 

Οι Δανοί προηγήθηκαν μέσα στην «καυτή» Λεωφόρο, αλλά ο φορ των πρασίνων έφερε τα πάνω-κάτω πριν καν τη λήξη του πρώτου μέρους (21’πεν., 24’, 45’), προτού στην εκπνοή του ματς ο Λαούρντισεν… σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και διαμορφώσει το τελικό σκορ! 

Οι παίκτες του Αναστασίου έδειξαν πως το… πάθημα της Σταντάρ Λιέγης έγινε μάθημα και πάνε στη ρεβάνς (εκεί που δεν θα παίξει ο Τριανταφυλλόπουλος που αποβλήθηκε) της άλλης εβδομάδας για… βόλτα! 

Κλείσιμο

Το ματς

Από όποια πλευρά και να το δεις… ξύπνησαν μνήμες (εφιαλτικές) Σταντάρ Λιέγης! Γιατί εκεί που θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να είχε πάρει προβάδισμα, όχι μόνο δεν το πέτυχε, αλλά βρέθηκε να κυνηγά κιόλας. Τα αμυντικά κενά της Μίντιλαντ έκαναν… μπαμ και ένα τέτοιο θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Καρέλης, ωστόσο στο τετ-α-τετ που βγήκε, καθυστέρησε… υπερβολικά και χάθηκε μοναδική ευκαιρία. Και σα να μην έφτανε αυτό, η Λεωφόρος… πάγωσε για τα καλά στο 13’, όταν ο Λάουριντσεν εκτέλεσε από πολύ μακριά το φάουλ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Κοτσόλης… βγήκε και δεν βγήκε και έγινε το 0-1… 


Κι αφού προς στιγμήν οι πράσινοι «σάστισαν» (και δικαιολογημένα) στη συνέχεια πήραν τα πάνω τους! Όχι μόνο για να ισοφαρίσουν, αλλά για να φέρουν… τούμπα όλο το παιχνίδι. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να τους οδηγήσει στη μεγάλη ανατροπή πέραν του Μπεργκ; Αυτός ήταν που στο 21’ μετουσίωσε σε γκολ την ανατροπή-πέναλτι του Καρέλη και τρία λεπτά αργότερα, το «Απόστολος Νικολαΐδης»… σείστηκε όταν οι δυο προαναφερθέντες συνεργάστηκαν άψογα με τον Σουηδό να σκοράρει ξανά! Οι παίκτες του Αναστασίου ήταν εμφανώς ανώτεροι στο γήπεδο, δεν έριξαν ταχύτητα, προσπάθησαν και για άλλο τέρμα κι εν τέλει δικαιώθηκαν στην εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Μπεργκ να σουτάρει εν κινήσει, να γράφει το 3-1 και να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών! 


Πώς τέλειωσε το πρώτο μέρος; Κάπως έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο! Και λέμε κάπως γιατί το τριφύλλι μπήκε… φουριόζο, αλλά πέταξε στα «σκουπίδια» δύο μοναδικές ευκαιρίες. Με το καλημέρα ο Καρέλης που αστόχησε σε τετ-α-τετ και λίγο αργότερα (στο 50’) ήταν η σειρά του Μπεργκ να πάρει την… σκυτάλη και να χάσει την ευκαιρία να πετύχει καρέ (σε νέο τετ-α-τετ). Και μπορεί να μην άλλαξαν κι άλλο οι ισορροπίες όσον αφορά το σκορ, αλλά διαφοροποιήθηκαν ως προς τους παίκτες εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Σβιαντσένκο να αποβάλλεται στο 58’ και να κάνει ακόμα πιο εύκολο το έργο του Παναθηναϊκού! 



Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Μίντιλαντ προσπάθησε να αντιδράσει και να δείξει… σθένος. Δεν μπορούσε βέβαια να απειλήσει την εστία του Κοτσόλη, ο οποίος παρενέβη στις δύο φορές που χρειάστηκε. Και θα μπορούσε κάλλιστα το σκορ να είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου, αλλά η τελική προσπάθεια δεν έβρισκε και ακριβώς στόχο για το τριφύλλι. Κι όμως ακόμα και σε αυτή τη βραδιά, υπήρχε μια… μαύρη νότα. Η αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου, με δύο κίτρινες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών(!) που θα χάσει τον επαναληπτικό. Αυτό το… λάθος όμως δεν πρόκειται να κοστίσει στους πράσινους. Γιατί στην εκπνοή του ματς, ο Λιντάουρσεν (όπου το χρέωσε η UEFA) σημείωσε αυτογκόλ για τους φιλοξενούμενους και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 που δίνει… αέρα πρόκρισης στο τριφύλλι! 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός (78’ Μπούι), Ντίνας (67’ Ατζαγκούν), Καρέλης (77’ Πέτριτς), Μπεργκ 

Στον πάγκο: Στιλ, Χουχούμης, Ρισβάνης, Μπούρμπος 

Μίντιλαντ (Ρίντερσχολμ): Χάουγκαρντ, Λάουριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκοχ, Γιένσεν, Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν (60’ Λάρσεν Ζ.), Ουζοτσούκβου, Ράσμουσεν (21’ λ.τ Ονουάτσου, 85’ Γιάνσεν), Ίγκμπουν. 

Στον πάγκο: Χέινζ, Σπαρφ, Λάρσεν Μ., Ρόμερ. 

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης