Ευρωμπάσκετ Εφήβων: Στους «4» η Εθνική!

Ευρωμπάσκετ Εφήβων: Στους «4» η Εθνική!

«Βλέπουν» μετάλλιο οι Έλληνες παίκτες μετά το θρίαμβο επί της Ιταλίας - Επόμενος αντίπαλος στο δρόμο για τον τελικό ο νικητής του Σερβία-Λιθουανία

Ευρωμπάσκετ Εφήβων: Στους «4» η Εθνική!
Στη μάχη των μεταλλίων μπήκε η Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ικονίου. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησε της Ιταλίας με 85-68 στον προημιτελικό και το Σάββατο στις 18:30 θα συναντήσει το νικητή του Σερβία-Λιθουανία. Κορυφαίος για ένα ακόμη ματς ο Χαραλαμπόπουλος, πολύ καλή δουλειά από Παπαγιάννη, Μουράτο, Σταμάτη και Κόνιαρη. 

Τα highlights του αγώνα: 
Κλείσιμο


Με εξαιρετική άμυνα και δύναμη πυρός τους Παπαγιάννη και Μήτογλου, η ελληνική ομάδα είχε από την αρχή τον έλεγχο και χάρη σε ένα σερί 9-0 έφτασε και στο +11 (9-20) λίγο πριν την εκπνοή της πρώτης περιόδου. Η Ιταλία αντεπιτέθηκε, έκλεισε τη ρακέτα της και πλησίασε στο -2 (26-28). Όμως ήταν ο Χαραλαμπόπουλος που ανέλαβε δράση και με διαδοχικά έμμεσα και «κανονικά» τρίποντα επανέφερε την ελληνική ομάδα στο +8 (31-39) λίγο πριν το ημίχρονο. 

Οι κοντοί πήραν τη σκυτάλη στο τρίτο δεκάλεπτο και η Εθνική με Μουράτο, Σταμάτη και Κόνιαρη να προσφέρουν επιθετικές λύσεις έφτασε και στο +16 (41-57), αλλά ήταν πολύ κακή στα τελευταία δυόμισι λεπτά της περιόδου κι έβαλε τους Ιταλούς ξανά στον αγώνα (53-58). Μάλιστα ισοφάρισαν σε 59-59 οκτώ λεπτά πριν το τέλος, αλλά η αντίδραση της Ελλάδας ήταν εξαιρετική. Τρία καρφώματα του Παπαγιάννη κι ένας αιφνιδιασμός με τον Σταμάτη ανέβασαν τη διαφορά στους εννιά (61-70). Μια απίθανη ασίστ κι ένα τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου φάνηκε να «καθαρίζουν» το ματς (65-75) τρία λεπτά πριν το τέλος. Η διαφορά έφτασε και στους 19 (85-66) πριν το τελικό σκορ. 

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης