Ο Ντάνιελ Στάριτζ και η κυκλοφορία της μπάλας

Ο Ντάνιελ Στάριτζ και η κυκλοφορία της μπάλας

Μελέτησε τους ήρωες σου και ασκήσου για ώρες ακόμα και στην αυλή σου, εάν θέλεις να γίνεις ένας βασιλιάς της ντρίπλας όπως λέει ο επιθετικός της Liverpool και της Εθνικής Αγγλίας.

Ο Ντάνιελ Στάριτζ και η κυκλοφορία της μπάλας
Να είσαι αποφασιστικός και να επιτίθεσαι με ταχύτητα. Μερικές φορές μπορείς να ελαττώνεις ταχύτητα και ξαφνικά να την αυξάνεις, εάν φυσικά έχεις καλή επιτάχυνση. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Εάν αυτός είναι ταχύτερος χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις διάφορα κόλπα για να τον προσπεράσεις. Το κλειδί είναι να έχεις ποικιλία στο στυλ σου και να μην επαφίεσαι στην ίδια ντρίπλα.

"Ψάρεψε" αυτόν που σε μαρκάρει

Ο πατέρας μου με έβαλε να βλέπω παλιές βιντεοταινίες οι οποίες επικεντρωνόντουσαν στην τεχνική. Ήταν σχετικές με έναν Ολλανδό προπονητή τον Wiel Coerver. Ήταν προπονητής στη Feyenoord τη δεκαετία του ‘70 και ήταν αυτός που δημιούργησε την «τεχνική προπόνηση Coerver». Στη ντρίπλα έδωσε μεγάλη σημασία στην προσποίηση, έτσι που μπορούσες να στείλεις τον αμυντικό στην αντίθετη κατεύθυνση από τη δική σου. Η κίνησή του Matthews, του Rivelino και του Maradona, ήταν πράγματα που έκανα εξάσκηση μέσα στον κήπο του σπιτιού μου.
Κλείσιμο

Μη σταματάς την εξάσκηση ποτέ

Εάν θέλεις να γίνεις μεγάλος ντριμπλέρ ή μεγάλος παίκτης γενικά, πρέπει να εξασκείσαι πολύ με τη μπάλα και να προπονείσαι σκληρά. Ακόμα και όταν ήμουν μόλις έξι ετών και έπαιζα στην Cadbury Athletic ο προπονητής είχε ξεχωρίσει τα προσόντα μου και δούλευε επάνω σε αυτά. Ακόμα και σήμερα αυτό κάνω. Θέλω να βελτιώσω κάθε πλευρά του παιχνιδιού μου. Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος. Ποτέ μη σκεφτείς ότι τα έμαθες όλα γιατί αυτό θα σε στείλει ένα βήμα πίσω.

Μάθε από τους μεγάλους παίκτες

Είναι σημαντικό να βλέπεις τους μεγάλους παίκτες και να παρακολουθείς πως περνάνε τον αντίπαλο. Όταν ήμουν νεαρός παρατήρησα τις τεχνικές του Michael Owen και μετά μελετούσα το Ronaldo και τον Ronaldinho. Ο Ronaldo -R9- είχε τεχνικές και κόλπα που με έκαναν να πετάγομαι από το κάθισμα συνεχώς. Έβλεπα το Ronaldinho στη Barcelona και σκεφτόμουν «Τι βλέπω Θεέ μου εδώ πέρα!». Ύστερα έχεις αυτόν το Zidane ο οποίος ήταν τόσο φινετσάτος στο παιχνίδι του που όλα τα έκανε να φαίνονται τόσο απλά και γλιστρούσε από τους αντιπάλους του όποτε ήθελε.

Να είσαι ατρόμητος

Να είσαι αποφασιστικός. Μην αμφιβάλεις για τον εαυτό σου. Να πιστεύεις στην τεχνική σου και να μην σε νοιάζει καθόλου το ότι μπορείς να χάσεις τη μπάλα. Πίστεψε στη ντρίπλα σου.. Επίσης χρειάζεται να αποκοιμήσεις τον αντίπαλο σου. Εάν είναι πιο γρήγορος από σένα σκέψου μια τεχνική με την οποία θα μπορέσεις να τον περάσεις. Εξαρτάται βέβαια και σε ποιο σημείο του γηπέδου βρίσκεσαι. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται διαφορετικές τεχνικές.

Σχεδίασε το παιχνίδι σου

Προσάρμοσε το παιχνίδι σου ανάλογα με τον αμυντικό που έχεις απέναντι. Είναι όπως στο μποξ όπου μπορείς να αποκοιμήσεις τον αντίπαλο στο ρινγκ. Έτσι και στο ποδόσφαιρο είναι μια μάχη μεταξύ δυο. Μάθε να καταλαβαίνεις πως αντιδρά ο αντίπαλος σου στα διάφορα σενάρια μέσα στη δράση του αγώνα. Όσο προχωράει το παιχνίδι αρχίζεις να έχεις μια καλύτερη εικόνα της αντίδρασης του αντιπάλου. Σου κάνει τακλιν ή σε αφήνει να παίξεις; Κάθε αμυντικός είναι διαφορετικός.



Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης