Red Bull Air Race: Το ταχύτερο σπορ στον κόσμο «πετάει» προς Πολωνία

Red Bull Air Race: Το ταχύτερο σπορ στον κόσμο «πετάει» προς Πολωνία

Η αερομαχία της Gdynia θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της σεζόν και τα πράγματα στη μάχη του τίτλου... σοβαρεύουν

Red Bull Air Race: Το ταχύτερο σπορ στον κόσμο «πετάει» προς Πολωνία
Μετά την εντυπωσιακή μάχη στον εναέριο χώρο της Μαλαισίας τον περασμένο Μάιο, οι πιλότοι του Red Bull Air Race ακολουθούν τις πυξίδες τους που δείχνουν προς το βορρά. Το ταχύτερο σπορ στον κόσμο, επιστρέφει στην Ευρώπη και επισκέπτεται για πρώτη φορά την Πολωνία. Ο τέταρτος από τους οκτώ γύρους της σεζόν θα διεξαχθεί στη Gdynia, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, γνωστή για τις όμορφες παραλίες της αλλά και τον πολιτισμικό της χαρακτήρα.

Η εναέρια αγωνιστική διαδρομή βρίσκεται στον όρμο του Gdańsk και τη νότια πλευρά της Βαλτικής Θάλασσας. Για το διήμερο 26-27 Ιουλίου λοιπόν, περιμένουμε καταιγιστική δράση, με πέντε πιλότους να έχουν ήδη διψήφια συγκομιδή βαθμών. Με τη νίκη στην Putrajaya, ο Βρετανός Nigel Lamb «τάραξε τα νερά», καθώς σε Άμπου Ντάμπι και Κροατία, ήταν ο συμπατριώτης του, Paul Bonhomme, με τον Αυστριακό Hannes Arch που μονοπωλούσαν τις μάχες της κορυφής.
Ο Arch που το 2008 έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος πιλότος που κατέκτησε τον τίτλο, είναι πιο σταθερός φέτος και προηγείται στη βαθμολογία με 30 πόντους, έναντι 25 του υπερασπιστή του θρόνου, Bonhomme. Ακολουθούν ο Lamb με τον νεαρό Καναδό Pete McLeod, που έχουν από 17 βαθμούς. 

Κλείσιμο


Ο αγώνας της Gdynia θα σηματοδοτήσει την επιβολή κάποιον τροποποιήσεων στους κανονισμούς. Χρονικό πέναλτι 1 δευτερολέπτου θα προστίθεται σε όποιον περνάει από την πρώτη πύλη με ταχύτητα άνω των 201 κόμβων (σ.σ. που ισοδυναμεί με 372.3 χλμ/ώρα) ενώ αν η ταχύτητα του αεροπλάνου είναι πάνω από τους 202 (σ.σ. 374.1χλμ/ώρα) η ποινή θα είναι αποκλεισμός. Όσο για τις επαφές με πυλώνες, η πρώτη και η δεύτερη επαφή σε κάθε προσπάθεια θα φέρνουν ποινή 2 sec ενώ η τρίτη θα συνεπάγεται αποκλεισμό από τη συνέχεια για τον πιλότο.



Τέλος, έχουμε αλλαγή και στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Red Bull Air Race 2014. Οι γύροι παραμένουν οκτώ, σε επτά διαφορετικές χώρες, όμως αντί για την Κίνα, το φινάλε θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία και το Red Bull Ring, στις 25-26 Οκτωβρίου.



Η βαθμολογία του πρωταθλήματος: 1. Hannes Arch (AUT) 30 βαθμοί, 2. Paul Bonhomme (GBR) 25, 3. Nigel Lamb (GBR) 17, 4. Pete McLeod (CAN) 17, 5. Matt Hall (AUS) 14, 6. Martin Sonka (CZE) 8, 7. Yoshihide Muroya (JPN) 7, 8. Nicolas Ivanoff (FRA) 5, 9. Matthias Dolderer (GER) 4, 10. Peter Besenyei (HUN) 2, 11. Kirby Chambliss (USA) 0, 12. Michael Goulian (USA)   0

Φέτος όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος προβάλλονται από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Λίγα λόγια για το Red Bull Air Race

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Air Race αποτελείται από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, σε ένα μηχανοκίνητο σπορ που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και ικανότητα. Οι πιλότοι, με τη βοήθεια των πιο ευέλικτων και ελαφριών αγωνιστικών αεροπλάνων, διαγωνίζονται σε μια εναέρια πίστα οριοθετημένη από πυλώνες γεμάτους με αέρα, ύψους 25 μέτρων. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς και στα θέματα ασφαλείας συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε, πριν τρία χρόνια, ένα πράγμα όμως παραμένει ίδιο: το Red Bull Air Race είναι το συναρπαστικότερο μηχανοκίνητο σπορ στον αέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης