Παναθηναϊκός: Νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Σταντάρ Λιέγης

Παναθηναϊκός: Νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Σταντάρ Λιέγης

Ο κόσμος ζήτησε την νίκη στο Βέλγιο κι ο Παναθηναϊκός με το 2-1 επί του Ατρομήτου στο φιλικό της Λεωφόρου έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα για το ματς με την Σταντάρ - Kαλοί στο πρώτο ημίχρονο οι Περιστεριώτες

Παναθηναϊκός: Νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Σταντάρ Λιέγης
Στην πρόβα... τζενεράλε ενόψει της ευρωπαϊκής επιστροφής του ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου στην Λεωφόρο, με αποτέλεσμα στο τέλος της αναμέτρησης οι περίπου 7.000 θεατές να αρχίζουν να φωνάζουν «Διπλό μεσ' την Λιέγη, ΠΑΟ ολέ, ολέ.

Έτσι έπαιξαν…

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την καλύτερη δυνατή εντεκάδα, που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει και στο ματς της Λιέγης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, με τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Ο Μέντες ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ, με τους Ζέκα, Πράνιτς μπροστά του και τον Ατζαγκούν πίσω από το δίδυμο των Πέτριτς και Μπεργκ.

Κλείσιμο
Ο Γιώργος Παράσχος από την πλευρά του, επέλεξε ένα σύστημα με τρεις στόπερ, έχοντας στην εντεκάδα τους Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη και Φυτανίδη. Την δεξιά πλευρά είχε αναλάβει ο Νάστος, την αριστερή ο Γιαννούλης, ενώ ο Γκαρσία με τον Δημούτσο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, πίσω από τον Μπρίτο που βοηθούσε το επιθετικό δίδυμο των Καραμάνου και Γεωργίου.

Αμυντικά κενά και επικίνδυνες αντεπιθέσεις

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας όμως η τριάδα των στόπερ που είχαν οι φιλοξενούμενοι, του είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους στην μεγάλη περιοχή.

Έτσι, οι Περιστεριώτες παίζοντας με αντεπιθέσεις και εκμεταλλευόμενοι τα κενά που παρουσίαζαν οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου στα άκρα, άρχισαν να απειλούν την εστία, χάρη στις προσπάθειες κυρίως του Γιαννούλη. Από τα πόδια του άλλωστε ξεκινήσει στο 19’ η φάση του γκολ από τον Μπρίτο, κάτι που ανάγκασε τον προπονητή του Παναθηναϊκού να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του.

Το… άλλο σύστημα

Το 4-4-2 με ρόμβο έγινε 4-2-3-1, με τον Πράνιτς να παίζει δίπλα από τον Μέντες, τον Πέτριτς να οπισθοχωρεί λίγα μέτρα και τους Ζέκα, Ατζαγκούν να παίρνουν την δεξιά και την αριστερή πλευρά αντίστοιχα. Η κίνηση βοήθησε τον Παναθηναϊκό να περιορίσει τον Ατρόμητο, ανοίξει το παιχνίδι του και να αρχίσει να απειλεί την εστία του Τσενάμο, με τις  κινήσεις του Ζέκα και τις προσπάθειες του Μπερκ.

Αυτοί οι δύο ήταν που συνδυάστηκαν καλά στο 34’ και έδωσαν έτοιμο γκολ στον Πέτρις για να ισοφαρίσει σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα.

Υπεροχή του Παναθηναϊκού

Στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Γιώργος Παράσχος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να δείχνει πιο… ζωηρός στην επίθεση, χάρη κυρίως στους Μπέργκ, Ζέκα, οι οποίοι βρήκαν βοήθειες και από τους Καρέλη, Κλωναρίδη που πέρασαν στο παιχνίδι…

Ανάλογες βοήθειες, στο δημιουργικό κομμάτι, περίμενε ο προπονητής του Ατρόμητου να δώσουν και οι Τάτος, Ναπολεόνι, κάτι όμως που δεν έγινε. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας χάσει τις μάχες στο χώρο του κέντρου δεν μπορούσαν να βγάζουν σωστές αντεπιθέσεις, με αποτέλεσμα να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στο 69’ (με τον Κλωναρίδη) και στο 73’ (με τον Καρέλη), οι «πράσινοι» να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Κλωναρίδη στο 76, ενώ στο 87’ θα μπορούσαν να είχαν κάνει και το 3-1, αλλά η εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκ ήταν άστοχη. Έτσι το 2-1 παρέμεινε μέχρι την λήξη του φιλικού…

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (83’ Στιλ), Τριανταφυλλόπουλος (74΄Σπυρόπουλος), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (67’ Κλωναρίδης), Νάνο (81’ Χουχούμης), Μέντες, Ατζαγκούν (59’ Ντίνας), Ζέκα, Πράνιτς (56’ Λαγός), Πέτριτς (59’ Καρέλης), Μπεργκ.
 
Ατρόμητος: Τσενάμο (64’ Μπράκας), Ταυλαρίδης, Φυτανίδης (84’ Παπασπύρος), Μπρίτο (46’ Τάτος), Γεωργίου (46’ Ναπολεόνι), Νάστος (46’ Κιβρακίδης), Γιαννούλης (64’ Κούρος), Καραμάνος (46’ Ταβάρες), Δημούτσος (46’ Μπάλας), Λαζαρίδης (64 Θεολόγου), Γκαρσία (54’ Νεγκουέμ).

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης