Γράψτε ιστορία!

Γράψτε ιστορία!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκαναν το καθήκον τους ισοφαρίζοντας σε 2-2 τα παιχνίδια με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ αντίστοιχα και ταξιδεύουν σε Μαδρίτη και Μόσχα χωρίς άγχος για το θαύμα

Γράψτε ιστορία!
Έτοιμοι να γράψουν ιστορία περνώντας στο Final Four του Μιλάνου είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ έχουν καταφέρει μέχρι τώρα ένα πραγματικό θαύμα επιστρέφοντας απο το 0-2 στις αναμετρήσεις με Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και καλύτερο υλικό από τις δικές μας. Αυτό όμως που έχει φάνει ότι μετράει μέχρι τώρα είναι το «μέταλλο» του πρωταθλητή, αυτό που έχει χαρίσει έξι ευρωπαϊκά στους «πράσινους» και ακόμη τρία με το εκπληκτικό back to back της τελευταίας διετίας για τους «ερυθρόλευκους».

Μπαρτζώκας και Αλβέρτης έχουν κάνει άψογα τη δουλειά τους με το 2-2 και πλέον ξέρουν ότι το άγχος έχει περάσει στο στρατόπεδο των αντιπάλων τους που αγωνίζονται στις έδρες τους. Αυτό που περιμένουν αμφότεροι είναι η αφύπνιση των αρχηγών, καθώς Σπανούλης και Διαμαντίδης δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα στα δύο τελευταία παιχνίδια και θα έχουν την ευκαιρία να... εξιλεωθούν δίνοντας στις ομάδες τους το έναυσμα για μια επική πρόκριση που θα τους φέρει στο Μιλάνο, όπου θα αντιμετωπίσουν οι μεν «ερυθρόλευκοι» την Μπαρτσελόνα, οι δε «πράσινοι» την Μακάμπι.

Για να μην προτρέχουμε όμως, προηγούνται τα αποψινά παιχνίδια και τα προγνωστικά σίγουρα είναι με τους αντιπάλους, καθώς και καλύτερες ομάδες είναι και εντός έδρας παίζουν. Ο Παναθηναϊκός (19:00, NS2) καλείται να σταματήσει για μια ακόμη φορά τον Σόνι Γουίμς παίζοντας ασφυκτική άμυνα, να ελέγξει τα ριμπάουντ, να αποφύγει τα λάθη και να σουτάρει τρίποντα με καλύτερα ποσοστά. Σ' αυτή την προσπάθεια πιθανότατα να βρει απέναντί του και τον Μίλος Τεόντοσιτς που παρά τη μακρά απουσία τους από τους αγωνιστικούς χώρους, ίσως κληθεί από τον Μεσίνα να βοηθήσει όσο μπορεί στο δρόμο για το Final Four.

Κλείσιμο
Τον αγώνα θα διευθύνουν οι Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία).

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να διεκδικήσει το ανεπανάληπτο three-peat θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν στο σπίτι των Μαδριλένων (21:45,ΔΤ). Ο Μπαρτζώκας θα στοχεύσει και πάλι στην καλή άμυνα, θα προσπαθήσει να μην αφήσει τους αντίπαλους γκαρντ να τρέξουν, βασικό όπλο της Ρεάλ, αποφεύγοντας τα πολλά λάθη, ενώ ευλεποιστεί ότι στην προσπάθεια αυτή θα έχει έτοιμο τον Στράτο Περπέρογλου που καταπονήθηκε από ίωση τις τελευταίες ημέρες και δεν είναι βέβαιο αν θα βρεθεί στην δωδεκάδα. Το πιο σημαντικό όμως για τους παίκτες του πρωταθλητή Ευρώπης είναι να κλείσουν τα αυτιά τους οι παίκτες στην καυτή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν στις εξέδρες οι Μαδριλένοι.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Μίλιγια Βοΐνοβιτς (Σερβία). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης