Στο πλευρό του Καλάθη η ένωση παικτών του ΝΒΑ

Στο πλευρό του Καλάθη η ένωση παικτών του ΝΒΑ

Έφεση κατά της απόφασης του ΝΒΑ να τιμωρήσει τον Νικ Καλάθη με 20 αγώνες για παράβαση του κώδικα ντόπινγκ θα κάνει η ένωση παικτών του πρωταθλήματος

Στο πλευρό του Καλάθη η ένωση παικτών του ΝΒΑ
Άδικη και υπερβολική χαρακτηρίζει η ένωση παικτών του ΝΒΑ την απόφαση της λίγκας να τιμωρήσει τον Νικ Καλάθη με 20 αγώνες για παράβαση του κώδικα ντόπινγκ. Το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών αναφέρει πως το αρμόδιο όργανο εξάντλησε την αυστηρότητά του σε μία υπόθεση όπου η ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του παίκτη δεν βελτιώνει την απόδοσή του. Μάλιστα θα κατατεθεί έφεση κατά της τιμωρίας. 

«Αυτή η τιμωρία είναι πραγματικά άδικη», δήλωσε στο Yahoo Sports ο διευθυντής της ένωσης παικτών, Ρον Κλέμπνερ. «Στη συλλογική μας σύμβαση δυστυχώς δεν είχαμε προβλέψει κάτι για τέτοιες περιπτώσεις και σίγουρα θα το συμπεριλάβουμε στις επόμενες συζητήσεις. Στο μεταξύ, θα κάνουμε έφεση και η διαδικασία θα πάρει το δρόμο της. Ο παίκτης δεν είχε ούτε πρόθεση να πάρει απαγορευμένη ουσία, ούτε απέκτησε κάποιο πλεονέκτημα», πρόσθεσε. 

Η ουσία ταμοξιφαίνη που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του Καλάθη (και χρησιμοποιείται κυρίως για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού) βρίσκεται στον κώδικα ντόπινγκ και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς θεωρείται ουσία-«μάσκα», καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκρύψει τις παρενέργειες από τη χρήση στεροειδών και την αύξηση στην παραγωγή τεστοστερόνης. Όμως στην περίπτωση του ομογενούς γκαρντ προκύπτει πως την έλαβε εξ αμελείας μέσα από τη χρήση συμπληρώματος διατροφής.

Κλείσιμο
Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης