Το πλάνο για τη νέα Μπαρτσελόνα

Το πλάνο για τη νέα Μπαρτσελόνα

Ριζικές αλλαγές αποφάσισε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα μετά την αποτυχημένη φετινή σεζόν -Τι γίνεται με τον Μέσι, ποιοι είναι στην έξοδο, σε ποιους μπαίνει πωλητήριο και οι μεταγραφές που θα γίνουν

Το πλάνο για τη νέα Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα μετά από μία εφιαλτική εβδομάδα που την είδε να αποκλείεται από την Ατλέτικο στο Champions League, να χάνει από τη Γρανάδα και να μένει πίσω στο ισπανικό πρωτάθλημα και να ηττάται από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου, σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα μιας σεζόν που προδιαγράφεται ήδη καταστροφική.

Σύμφωνα με τη «Sport», ο πρόεδρος Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου έχει καταλήξει σε αποφάσεις για την αναδιάρθρωση της ομάδας. Δεν προτίθεται να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αλλά οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα είναι δεδομένες. Οι κινήσεις που θα κάνει η διοίκηση είναι:

1. Διαπραγμάτευση με τη FIFA για την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών το προσεχές καλοκαίρι και το χειμώνα ή της μετατροπής της ποινής σε ανάλογη με ανασταλτικό χαρακτήρα.

2. Επαφή με τον Λιονέλ Μέσι για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, προκειμένου να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος του κόσμου και να δεσμευτεί μέχρι το 2018. Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία, αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν είναι εφικτό, η τιμή πώλησής του θα είναι 200 εκατ. ευρώ.

3. Αναζήτηση νέου προπονητή, καθώς το πείραμα με τον Τάτα Μαρτίνο απέτυχε και ο ίδιος ακόμη έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της απόλυσης. Κάποιοι θέλουν τον τεχνικό διευθυντή, Άντονι Θουμπιθαρέτα (η θέση του οποίου επίσης θεωρείται επισφαλής), να εμπιστεύεται κάποια σίγουρη λύση, όπως του Ερνέστο Βαλβέρδε που εργάζεται στην Μπιλμπάο, ενώ άλλοι προτιμούν μία πιο ριζοσπαστική επιλογή προπονητή με κάποιον σαν τον Γιούργκεν Κλοπ της Ντόρτμουντ.
Κλείσιμο

4. Απόκτηση 6-7 παικτών, εκ των οποίων οι 4 θα λογίζονται για την ενδεκάδα. Αν ο Μέσι παραμείνει, γύρω του θα «χτιστεί» και η νέα ομάδα. Ο σύλλογος υπολογίζει πως θα βάλει στα ταμεία του περίπου 100 εκατ. ευρώ από την πώληση παικτών που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ. Στόχος είναι να αποκτηθούν δύο τερματοφύλακες, δύο στόπερ, ένας δεξιός μπακ, ένας μεσοεπιθετικός κι ένας σέντερ φορ. Ο γκολκίπερ Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν είναι η μόνη κλεισμένη μεταγραφή, ενώ διακαής πόθος είναι ο Μάρκος Ρόις. Παράλληλα σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του δανεικού Ραφίνια από τη Θέλτα και πιθανή αυτή του Ντεουλοφέου από την Έβερτον.

5. Εκκαθαρίσεις στο υπάρχον υλικό. Βαλντές και Πουγιόλ αποφάσισαν να αποχωρήσουν, το συμβόλαιο του Πίντο δεν πρόκειται να ανανεωθεί και ο Ντάνιελ Άλβες αναμένεται να πωληθεί, ενώ περιμένουν προτάσεις και για τους Μασεράνο, Αλέξις, Πέδρο και Τέγιο. Νέα ομάδα θα κληθούν να βρουν Αφελάι, Κουένκα και Ντος Σάντος.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης