Βαριά τιμωρία για την Τούμπα, πιθανή η αφαίρεση και βαθμών

Βαριά τιμωρία για την Τούμπα, πιθανή η αφαίρεση και βαθμών

Αμέτρητες οι παραβάσεις - Τέσσερις σελίδες το φύλλο αγώνα - Τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας

Βαριά τιμωρία για την Τούμπα, πιθανή η αφαίρεση και βαθμών
Τα όσα έγιναν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στην Τούμπα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν βαριά τιμωρία για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Εκτός από το πρόστιμο το οποίο θα είναι βαρύ, υπάρχουν και μεγαλύτερα προβλήματα για τους Θεσσαλονικείς.

Το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής του αγώνα, Σταύρος Μάνταλος, αποτελείται από τέσσερις σελίδες που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Στις περίπου τέσσερις ώρες που διήρκεσε η παρωδία, υπήρξε πλειάδα παραβάσεων. Από την καθυστερημένη έναρξη του αγώνα για 75 λεπτά, τα ψάρια που βρέθηκαν στον πάγκο των φιλοξενουμένων, τα εκατοντάδες καπνογόνα στις εξέδρες και αντικείμενα που έπεφταν στο γήπεδο, οι φωτοβολίδες, τις πολλές διακοπές στον αγώνα, μέχρι -κυρίως- την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου και την επίθεση σε παίκτες του Ολυμπιακού.

Κλείσιμο
Τα όσα θα αναφέρει στην έκθεσή του ο διατητής, μαζί με τις αντίστοιχες του παρατηρητή και της αστυνομίας θα καθορίσουν την ποινή που θα επιβληθεί τελικά. Παρόλα αυτά τα όσα έχουν καταγράψει οι τηλεοπτικές κάμερες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον ΠΑΟΚ για να αποφύγει την «καμπάνα».

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι βάσει των κανονισμών του πειθαρχικού κώδικα, οι επόμενοι αγώνες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει για όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, δηλαδή τα τρία των πλέι-οφ. Σύμφωνα με τις διατάξεις τα όσα έγιναν προβλέπουν τιμωρία από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο ΠΑΟΚ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τιμωρηθεί και με αφαίρεση 3 βαθμών, καθώς η εισβολή των οπαδών στον αγωνστικό χώρο συνοδεύτηκε με βιαιοπραγίες, ενώ το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπήρξε έστω και ελαφριά σωματική βλάβη «προσώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο». Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι αν η αφαίρεση βαθμών θα αφορά την τρέχουσα σεζόν και τα πλέι-οφ ή την επόμενη αγωνστική περίοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης