Ματς-ντροπή στην Τούμπα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ματς-ντροπή στην Τούμπα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: Αυτό δεν ήταν ποδοσφαιρικό γήπεδο, ήταν ζούγκλα! - Ολυμπιακός: Παρωδία το ματς, είδαμε πώς ονειρεύονται το ποδόσφαιρο οι «εξυγιαντές» του - Απίστευτες εικόνες με ψάρια στους πάγκους, βροχή καπνογόνων και ξύλο στιγμάτισαν τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Ματς-ντροπή στην Τούμπα για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Σκηνές που γυρίζουν το ποδόσφαιρο δεκαετίες πίσω εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στην Τούμπα, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Αποτέλεσμα ήταν να περάσει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο επικράτησε ο Δικέφαλος του Βορρά με 1-0, χάρη σε άπιαστη κεφαλιά του Στέφανου Αθανασιάδη στο 47', γκολ που χάρισε την πρόκριση στον ΠΑΟκ στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε του αγώνα όμως;

Πέτρες κατά του πούλμαν της αποστολής των ερυθρολεύκων, ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού, βροχή από καπνογόνα λίγο πριν τη σέντρα και ξύλο κατά την αποχώρηση των παιχτών του Μίτσελ μετά το σφύριγμα της λήξης δημιούργησαν μια εικόνα που μόνο ντροπή δημιουργεί.

Η κακή ημέρα φάνηκε από την αρχή όταν, δηλαδή, η αποστολή του Ολυμπιακού προσέγγισε το γήπεδο της Τούμπας με οπαδούς του ΠΑΟΚ να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα και την αστυνομία να απαντά με χρήση δακρυγόνων.
Κλείσιμο







Αλλά αυτό αποδείχθηκε μόνο η πρόγευση της ζούγκλας που θύμισε το γήπεδο της Τούμπας από τις 8 το βράδυ και για τις επόμενες 3,5 ώρες.

Αρχικά οπαδοί του ΠΑΟΚ κατάφεραν - άγνωστο πώς - να πλησιάσουν τον πάγκο των ερυθρολεύκων και να πετάξουν ψάρια.

Στη συνέχεια και όταν οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, η Τούμπα πήρε φωτιά καθώς άναψαν ταυτόχρονα δεκάδες καπνογόνα από αυτά που η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους προκειμένου να μην τα κουβαλάνε μαζί τους οι οπαδοί στα γήπεδα.



Αποτέλεσμα όλου αυτού του χάους που δημιουργήθηκε ήταν αρχικά ο διαιτητής Σπύρος Μάνταλος να διατάξει τους παίχτες να αποχωρήσουν από το γήπεδο και στη συνέχεια να ζητήσει να αλλάξει ο πάγκος προκειμένου να ξεκινήσει το παιχνίδι. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε μέχρι και τη δυσφορία του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να μεταπείσει τον διαιτητή προκειμένου να ξεκινήσει ο αγώνας, κάτι που με τα χίλια ζόρια και με μια ατμόσφαιρα που μύριζε ήδη μπαρούτι, συνέβη 75 ολόκληρα λεπτά μετά την προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ έναρξη της αναμέτρησης.



Και σαν να μην έφταναν όσα συνέβησαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης, επεισόδια σημειώθηκαν και μεταξύ των παιχτών με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Κατσουράνη στον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα από άγνωστο άνδρα την ώρα που έμπαινε στη φυσούνα, ενώ το «κερασάκι» στην τούρτα μπήκε όταν ο Μάνταλος σφύριξε τη λήξη με τους παίχτες του Μίτσελ και μέλη της ερυθρόλευκης αποστολής να δέχονται νέα επίθεση στη φυσούνα παρά την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και τις προσπάθειες των κάποιων παικτών του «δικέφαλου του Βορρά».







Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ στον τελικό

Και μέσα σε όλα αυτά έγινε και παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να νικά 1-0 τον Ολυμπιακό και να προκρίνεται πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. 



Το νικητήριο τέρμα στο παιχνίδι το πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 47ο λεπτό με άπιαστη κεφαλιά. Μεγάλος εκνευρισμός και ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων με τον Μάνταλο, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αγώνα, να κρατά 11' λεπτά καθυστέρηση λόγω των διακοπών στο παιχνίδι.





Στο αεροδρόμιο ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης
O Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο «Ελ. Βενιζέλος» και υποδέχτηκε την αποστολή της ομάδας, η οποία επέστρεψε από την... κόλαση της Τούμπας. Η αποστολή των Πειραιωτών προσγειώθηκε στις 02:45. Μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης. 

Στην ομιλία του προς τους παίκτες, ο ισχυρός άντρας του Θρύλου τόνισε ότι θεωρεί επιτυχημένη τη φετινή χρονιά και διαβεβαίωσε την ομάδα πως δεν θα υπάρξουν ποτέ στον Ολυμπιακό συνθήκες σαν αυτές που αντιμετώπισε η ομάδα στην Τούμπα. Ζήτησε, μάλιστα, συγνώμη από τους παίκτες για τις ρατσιστικές επιθέσεις, υποστήριξε ότι δεν μπορούσαν να υπάρξουν απαιτήσεις σε ένα χώρο που ήταν σαν ζούγκλα και όχι ένα γήπεδο και πρόσθεσε πως όλα αυτά δεν ακουμπούν το δυνατό και ενωμένο Ολυμπιακό. Το μόνο που μπορούν είναι να κάνουν το σύλλογο πιο δυνατό.

Δείτε βίντεο με την υποδοχή Μαρινάκη στην ομάδα





Αναλυτικά, η δήλωση του Προέδρου του Θρύλου:
«Για μένα, όλη η χρονιά είναι μία επιτυχημένη χρονιά. Αυτό που συνέβη απόψε (σ.σ. την Μ. Τετάρτη) είναι πολύ κακό, μας πάει 100 χρόνια πίσω. Είμαστε όμως Ολυμπιακός και μας αξίζουν αυτά που έχουμε επιτύχει, είμαστε ισχυροί και ενωμένοι. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Μπορείτε να ξεκουραστείτε τώρα, η χρονιά ήταν επιτυχημένη και κανείς δεν μπορεί να περιμένει από εσάς να είστε καλύτεροι σε συνθήκες ζούγκλας! Γιατί αυτό δεν ήταν ποδοσφαιρικό γήπεδο, ήταν ζούγκλα! Είστε επαγγελματίες, συγνώμη για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δεχτήκατε γιατί τα σπορ είναι υπεράνω από αυτά και να ξέρετε ο Ολυμπιακός είναι ψηλά, τίποτα δε μπορεί να μας ακουμπήσει, μπορεί μόνο να μας κάνει πιο δυνατούς. Αυτό επίσης που συνέβη θα πρέπει να μείνει εδώ γιατί είναι πολύ κακό και για τη χώρα. Για άλλη μία φορά σας συγχαρώ και εύχομαι να ξεκουραστείτε για να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα για την επόμενη σεζόν».


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βιασμός του ποδοσφαίρου»

Για παρωδία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας. «Αφιερώνουμε αυτή την παρωδία στην ΕΠΟ, στον κ. Σαββίδη, στον κ. Αλαφούζο και στον ΣΚΑΪ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σήμερα είδαμε όλοι πώς ονειρεύονται το ποδόσφαιρο οι «εξυγιαντές» του.

Θέλουν το ποδόσφαιρο των ψαριών, των μπανανών, του ξύλου, της αλητείας των μπράβων, των ρατσιστικών συμπεριφορών, των αστυνομικών που αντί να προστατεύουν, έδερναν τους παίκτες μας, των παρατηρητών που έκλειναν τα μάτια τους, των εισαγγελέων που αδιαφορούσαν προκλητικά μπροστά σε αισχρές και έκνομες συμπεριφορές, της ¨έντιμης¨ διαιτησίας του κ. Μάνταλου και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο πιο διεστραμμένος νους.

Σήμερα, παρακολουθήσαμε το ποδόσφαιρο που οραματίζονταν αυτοί που ντρέπονταν και αηδίαζαν όλο τον χρόνο. Συγχαρητήρια.

Αφιερώνουμε αυτή τη παρωδία, στους κυρίους της ΕΠΟ, στον κύριο Σαββίδη, τον κύριο Αλαφούζο, τον ΣΚΑΙ, τους προκλητικούς σχολιαστές του ΟΤΕ ΤV που «διαφήμιζαν» την αλητεία και τα έκτροπα και τους λοιπούς «αντικειμενικούς» δημοσιογράφους που βιάζουν το ποδόσφαιρο καθημερινά.

Απέναντι στο σημερινό σκηνικό της ντροπής, η απάντηση είναι μία και μόνη. Σας αφήνουμε στην μιζέρια σας.

Εμείς, όχι μόνο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε ακόμη περισσότερα στην μεγάλη μας αγάπη, τον Ολυμπιακό μας , αλλά με τους παίκτες και τον κόσμο μας, θα σταθούμε απέναντι σε αυτούς που επιχειρούν τον εξευτελισμό του ποδοσφαίρου κερδίζοντας και αυτή την μάχη.

ΥΓ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, που σ’ αυτή την ζούγκλα έδειξαν πόσο επαγγελματίες και παλικάρια είναι» καταλήγει η ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης