Σότσι: Συγκίνηση από την αποχώρηση του «Τσάρου των Πάγων», Εβγκένι Πλουσένκο

Σότσι: Συγκίνηση από την αποχώρηση του «Τσάρου των Πάγων», Εβγκένι Πλουσένκο

Ο 31χρονος σταρ και κάτοχος τεσσάρων ολυμπιακών μεταλλίων δεν άντεξε τους πόνους στην πλάτη που τον ταλαιπωρούν εδώ και καιρό και αποσύρθηκε από τους αγώνες λίγα μόλις λεπτά πριν από την έναρξη του προγράμματός του

Σότσι: Συγκίνηση από την αποχώρηση του «Τσάρου των Πάγων», Εβγκένι Πλουσένκο
Το Σότσι αποτέλεσε πιθανότατα το κύκνειο άσμα ενός θρύλου του αθλητισμού. Ο βασιλιάς του καλλιτεχνικού πατινάζ Εβγκένι Πλουσένκο, προδωμένος από την μέση του αποχώρησε λίγα λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματός του, προκαλώντας συγκίνηση στους θεατές και σοκ στους ομοεθνείς του.

Ο 31χρονος σταρ και κάτοχος τεσσάρων ολυμπιακών μεταλλίων δεν άντεξε τους πόνους στην πλάτη που τον ταλαιπωρούν εδώ και καιρό και αποσύρθηκε από τους αγώνες λίγα μόλις λεπτά πριν από την έναρξη του προγράμματός του.

Αφού πλησίασε τον προπονητή του, Αλεξέι Μίσιν και συσκέφθηκε μαζί του, πήγε στους κριτές και λίγα δευτερόλεπτα μετά από τα μεγάφωνα βγήκε η ανακοίνωση: «Ο Πλούσενκο δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, λόγω τραυματισμού».

Κλείσιμο
Το κοινό αφού συνήλθε από το σοκ, αποθέωσε τον Ρώσο, στον τελευταίο του ίσως αγώνα. «Σχεδόν έβαλα τα κλάματα. Λυπάμαι για τους οπαδούς μου και τους φίλους των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο προσπάθησα πολύ», απολογήθηκε ο Πλουσένκο συγκινημένος, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα αγωνιστεί ξανά σε μεγάλες διοργανώσεις. Σύμφωνα με τον προπονητή του, ο Πλούσενκο είχε τραυματιστεί στην προπόνηση της Τετάρτης, έπειτα από μια άσχημη προσγείωση σε ένα άλμα του.

Πριν από λίγες ημέρες ο Πλούσενκο κατέκτησε το τέταρτο Ολυμπιακό μετάλλιο, χρυσό, στο πρωτοεμφανιζόμενο αγώνισμα του ομαδικού με τη Ρωσία. Είχαν προηγηθεί σε ατομικό επίπεδο το χρυσό το 2006 στο Τορίνο και δύο ασημένια το 2002 (Σολτ Λέικ) και το 2010 (Βανκούβερ).
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης