Οι οπαδοί της Σάλκε σήκωσαν σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας

Οι οπαδοί της Σάλκε σήκωσαν σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας

Με σκοπό να… πικάρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι θερμόαιμοι οπαδοί της γερμανικής ομάδας σήκωσαν σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και ελληνικά σύμβολα που οι Σκοπιανοί προσπαθούν να καπηλευτούν - Σε στυλ «κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους» η απάντηση της Σάλκε

«Ανεβασμένος» ο Αλόνσο!
Οι οπαδοί της Σάλκε σήκωσαν σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας
Έκπληκτοι έμειναν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, όταν αντιλήφθηκαν πως στις εξέδρες της Σάλκε arena, εκεί όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας, κάποιοι ανεγκέφαλοι ύψωσαν μία κόκκινη σημαία που είχε πάνω της τον Ήλιο της Βεργίνας και διάφορα σύμβολα υπέρ των Σκοπιανών, που θέλουν να καπηλευτούν το όνομα της Μακεδονίας.

Όπως αναφέρουν και τα διεθνή Μέσα, στόχος των Γερμανών οπαδών ήταν να προκαλέσουν τους Θεσσαλονικείς.



Αμέσως οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησαν με τους υπεύθυνους της UEFA και ζήτησαν από τις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν για να την κατεβάσουν.
Κλείσιμο

Η τοπική αστυνομία μπήκε στην κερκίδα και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν σπρέι πιπεριού και κλομπ για να διασπάσουν τους φανατικούς οπαδούς του γερμανικού συλλόγου.

Επιβεβαιώνει το περιστατικό η Σάλκε

Ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να απαντήσει για το περιστατικό με τη σημαία που σηκώθηκε στην κερκίδα των οπαδών της εξέδωσε την Πέμπτη η Σάλκε. Σε αυτήν η Γερμανική ομάδα τονίζει ότι η ενέργεια αυτή δεν έχει καμία λογική αλλά προσθέτει ότι προκλητική ήταν και η στάση των οπαδών του ΠΑΟΚ. 

Η ανακοίνωση της Σάλκε αναφέρει: 

Εμφανίστηκε μια σημαία των Σκοπίων, από τους Ultras της Βαρντάρ, που είναι φίλοι των Ultras της Σάλκε. Κατά την άποψη της Aστυνομίας αυτή η σημαία συνιστά πράξη υποκίνησης εθνικού μίσους. 

Η σημαία θεωρήθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σαν μια τεράστια πρόκληση. Η κατάσταση άρχισε να κλιμακώνεται και οι Έλληνες οπαδοί απείλησαν να "επιτεθούν" στη Βόρεια κερκίδα. Ωστόσο πριν από αυτό, θα πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός πως είχαν κροτίδες και πυροτεχνήματα ενώ είχαν κρεμαστεί πολυάριθμα πανό με εξίσου προκλητική φύση. 

Η απαίτηση της Αστυνομίας να κατέβει η σημαία των Σκοπίων αγνοήθηκε από τους υποστηρικτές Σάλκε και αυτό οδήγησε σε δραματικές συνέπειες. 


«Αυτή η ενέργεια ήταν εντελώς δυσανάλογη. Δεν μπορούμε να έχουμε την παραμικρή κατανόηση γι' αυτό. Το περιστατικό αυτό πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Πίτερ Πίτερς.  

Πηγή sport-fm.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης