«Έφυγε» ο ολυμπιονίκης Μάρεϊ Ρόουζ

«Έφυγε» ο ολυμπιονίκης Μάρεϊ Ρόουζ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο θρύλος της κολύμβησης στη δεκαετία του '50, Ίαν Μάρεϊ Ρόουζ. Ο Αυστραλός -με βρετανικές ρίζες- κολυμβητής ήταν χρυσός ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες της Μελβούρνης το 1956 και της Ρώμης το 1960....

«Έφυγε» ο ολυμπιονίκης Μάρεϊ Ρόουζ
Την τελευταία του πνοή άφησε ο θρύλος της κολύμβησης στη δεκαετία του '50, Ίαν Μάρεϊ Ρόουζ. Ο Αυστραλός -με βρετανικές ρίζες- κολυμβητής ήταν χρυσός ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες της Μελβούρνης το 1956 και της Ρώμης το 1960.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο θρύλος της κολύμβησης στη δεκαετία του '50, Ίαν Μάρεϊ Ρόουζ.

Ο Αυστραλός -με βρετανικές ρίζες- κολυμβητής, σε ηλικία 17 ετών κατάφερε να κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης το 1956 (στα 400μ. ελεύθερο, στα 1.500μ. και στη σκυταλοδρομία 4χ200μ).
Τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, ήταν πρώτος στα 400μ. ελεύθερο, δεύτερος στα 1.500μ., ενώ στη σκυταλοδρομία 4χ200μ. ήταν τρίτος με την ομάδα της Αυστραλίας.
Κλείσιμο

Υπήρξε ο ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αυστραλίας «The Rainbow Club» όπου δίδασκε κολύμβηση σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες. Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης