ΘάΜα: Η απόδειξη πως η κουζίνα της Ελληνίδας μαμάς είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός

ΘάΜα: Η απόδειξη πως η κουζίνα της Ελληνίδας μαμάς είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός

Η ελληνική κουζίνα έχει πολλούς θησαυρούς και σίγουρα στο ΘάΜα κρύβονται μερικοί από τους πιο πολύτιμους, οπότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τους δοκιμάσετε.

ΘάΜα: Η απόδειξη πως η κουζίνα της Ελληνίδας μαμάς είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός
Όλοι αγαπάμε τις πίτσες και τα tacos, τα burgers και τις βάφλες, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κουζίνα πάντα θα είναι η πιο έντονη γευστική ανάμνηση μας. Η αγάπη για το φαγητό προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μεγαλώσει όλοι και έχει επηρεάσει την παλέτα του ουρανίσκου μας.

Επειδή το τραπέζι και το φαγητό στην Ελλάδα ήταν και θα είναι πάντα στοιχείου πολιτισμού, δεν μπορούμε παρά να αγαπήσουμε μία μαμά που μαγειρεύει καλύτερα από τη δική μας. Αυτή η μαμά είναι η κυρία Μαντώ, η γυναίκα πίσω από τη συναρπαστικά οικεία κουζίνα του
ΘάΜα.

Κλείσιμο
Το 
ΘάΜα
 είναι ένα εστιατόριο που βρίσκεται στο προσκήνιο της γαστρονομικής σκηνής τα τελευταία χρόνια και έχει αναγάγει τη μεσσηνιακή κουζίνα του μενού του στην απόλυτη επιλογή για φαγητό όταν δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε μόνοι μας. 

Το μαμαδίστικο φαγητό του εστιατορίου που παραπέμπει σε θαύμα λόγω της γευστικής εμπειρίας που προσφέρει και συναγωνίζεται άνετα τα πιάτα κάθε άλλου εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας με τον κατάλογό του.




Είχαμε δοκιμάσει πολλές φορές το μενού του και ιδιαίτερα τη γουρουνοπούλα του, για την οποία είναι πολύ διάσημο το εστιατόριο, αλλά την τελευταία φορά θέλαμε να γνωρίσουμε και νέα πιο light πιάτα. Το βράδυ μας άρχισε με γιορτινή σαλάτα, μια πράσινη σαλάτα τόσο φρέσκια και ελαφριά που ήταν η ιδανική αρχή για να μας ανοίξει η όρεξη. Το δεύτερο πιάτο ήταν χορταράκι θάλασσας, ένα χορταρικό που σερβίρεται κατευθείαν από τη θάλασσα και μυρίζει ιώδιο και είναι μια λιχουδιά που θα αγαπήσουν όλοι όσοι λατρεύουν το ελληνικό καλοκαίρι και τις γευστικές εμπειρίες που προσφέρει.

Λίγο μετά, με την όρεξή μας να έχει ανοίξει για τα καλά, ήρθε το κουνέλι λαγωτό με πατάτες και σφέλα, ένα από τα αγαπημένα μας τοπικά τυριά, και η τάρτα με κιμά, σπανάκι και μπεσαμέλ από γιαούρτι. Για να καθαρίσει η παλέτα μας μετά από αυτό το γαστριμαργικό οργασμό, η κυρία Μαντώ, μας σέρβιρε καρπούζι με φέτα και μπαλσάμικο, ώστε να μας προετοιμάσει για το τελευταίο πιάτο των αλμυρών που ήταν οι μεσσηνιακές σφαίρες, μια συνταγή που θυμίζει γιουβαρλάκια χωρίς πολύ ζουμί.



Και επειδή το μενού της κυρίας Μαντούς ήταν πολύ χορταστικό, αλλά φλέρταρε έντονα με το χαρακτηρισμό light για το επιδόρπιο είπαμε να δοκιμάσουμε το ξακουστό  γλυκό του εστιατορίου που δεν είναι άλλο από τη διάσημη lemon pie. Η συνταγή που ανταποκρίνεται απόλυτα στο hype γύρω από αυτή είναι του κύριου Θάνου Ηλιόπουλου και όσο την απολαμβάναμε μάθαμε ότι ο σύζυγος της κυρίας Μαντούς δεν της την έχει αποκαλύψει ποτέ. Απλά ξυπνάει κάθε πρωί και την φτιάχνει.

Η ελληνική κουζίνα έχει πολλούς θησαυρούς και σίγουρα στο ΘάΜα κρύβονται μερικοί από τους πιο πολύτιμους, οπότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τους δοκιμάσετε.

Εστιατρόριο ΘάΜα. Λεωφόρος Μεσογείων 242, Χολαργός 155 61,  21 1013 9951



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης