Μαρμελάδα πεπονιού με αχλάδι

Μαρμελάδα πεπονιού με αχλάδι

Μια αλλιώτικη καλοκαιρινή μαρμελάδα που κλείνει στο βάζο το πεπόνι παρέα με αχλάδι!

Ο καιρός σήμερα
Μαρμελάδα πεπονιού με αχλάδι
από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά:

   
1 κιλό πεπόνι (από την ποικιλία που προτιμάτε), καθαρισμένο
    1 κιλό αχλάδια, καθαρισμένα
    1.300γρ. ζάχαρη για μαρμελάδες
    χυμό και ξύσμα από 3 λεμόνια
    4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο


 
Κλείσιμο

Εκτέλεση

Κόβετε το πεπόνι και τα αχλάδια σε μικρούς κύβους και τους ρίχνετε σε γυάλινο μπολ. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη και αφήνετε τα φρούτα να μαριναριστούν ολόκληρη τη νύχτα.
   
Κατόπιν μεταφέρετε το ζουμάκι τους σε ρηχή, ανοξείδωτη κατσαρόλα. Βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει σε σιρόπι και προσθέτετε τα κομμένα φρούτα, το ξύσμα λεμονιών και το γλυκάνισο. Συνεχίζετε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας αν χρειάζεται.
   
Όταν τα φρούτα γίνουν διάφανα, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει και να «ξεκουραστεί» για 4-5 ώρες.
  
 Επαναφέρετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά και βράζετε για άλλα 3-4 λεπτά. Δοκιμάζετε αν έδεσε ρίχνοντας λίγο από το ζουμάκι της σε ένα πιάτο. Αν, κρυώνοντας, παραμένει κόμπος, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
   
Αποσύρετε τη μαρμελάδα αμέσως από τη φωτιά και τη μεταφέρετε ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα. Τα σφραγίζετε με το καπάκι τους, τα αναποδογυρίζετε και τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.



Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης