Η σαλάτα του τσοπάνη

Η σαλάτα του τσοπάνη

Είναι μια τούρκικη σαλάτα, που μoιάζει πολύ με τη δική μας χωριάτικη μόνο που έχει τα λαχανικά της πολύ ψιλοκομμένα και δεν περιέχει φέτα ούτε κανένα άλλο λευκό τυρί.

Η σαλάτα του τσοπάνη
από τον Ηλία Μαμαλάκη


Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα:
Κλείσιμο

3 ντομάτες μεγάλες, καλά ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα μαζί με τα πράσινα, τρυφερά φύλλα

1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια

1 αγγούρι μικρό, με τη φλούδα του καλά πλυμένη, κομμένο σε κυβάκια

4-5 ραπανάκια καλά πλυμένα, κομμένα σε κυβάκια

3 φύλλα μαρουλιού

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι, 1 κουτ. σούπας μπούκοβο ή σουμάκι (αν δεν τη θέλετε πικάντικη)

αλάτι, 1 αραβική πίτα μεγάλη, λίγο ελαιόλαδο


 

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα κυβάκια της ντομάτας και προσθέτετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τα ραπανάκια κι ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί πριν βάλετε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Χτυπάτε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το μπούκοβο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Κόβετε την αραβική πίτα σε 4 μεγάλα κομμάτια και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια.

Διακοσμείτε μια καθαρή πιατέλα με τα φύλλα μαρουλιού, αδειάζετε στο κέντρο τη σαλάτα και την περιχύνετε με το dressing. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Ρίχνετε από πάνω τα τραγανά κομματάκια της αραβικής πίτας και ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε τη σαλάτα στο τραπέζι.

 

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου

Food Styling: Iωάννα Σταμούλου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης