Μελιτζάνες ψητές διατηρημένες σε ελαιόλαδο

Μελιτζάνες ψητές διατηρημένες σε ελαιόλαδο

Ένας απίθανος μεζές, ιδανικός να φτιάξετε μαζί του μπρουσκέτες ή σάντουιτς από χωριάτικο ψωμί και γραβιέρα ή φέτα.

 Μελιτζάνες ψητές διατηρημένες σε ελαιόλαδο
από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά:

750γρ. Μελιτζάνες φλάσκες

2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

100γρ. καρυδόψιχα

θυμάρι ή ρίγανη

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Κλείσιμο

 
Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε για 10 λεπτά σε σουρωτήρι. Τις ξεβγάζετε με άφθονο νερό και τις σκουπίζετε καλά με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

Κόβετε και τις πιπεριές σε φαρδιές λωρίδες.

Αλατίζετε και ψήνετε τα λαχανικά σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου σας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αφαιρείτε τις φλούδες από τις πιπεριές.

Τοποθετείτε τα λαχανικά σε γυάλινα βάζα καλά πλυμένα και στεγνωμένα, τοποθετώντας εναλλάξ μελιτζάνες και πιπεριές έτσι ώστε να δημιουργήσετε στρώματα πολύχρωμα. Ενδιάμεσα πασπαλίζετε με θυμάρι και σκορπίζετε φετούλες σκόρδου και καρυδόψιχα.

Γεμίζετε τα βάζα με ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα.
 
Σημείωση: Για σχολαστική αποστείρωση τοποθετείτε τα βάζα με τα λαχανικά σε χύτρα ταχύτητας, αφού πρώτα στρώσετε τον πάτο της με πετσέτα κουζίνας για να μην σπάσουν. Γεμίζετε τη χύτρα με νερό, ώσπου να φτάσει 2εκ. πάνω από το καπάκι τους. Την κλείνετε και βράζετε για 15 λεπτά.

 


Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης