Τριλογία φασολιών στο καλοκαιρινό τραπέζι

Τριλογία φασολιών στο καλοκαιρινό τραπέζι

Φτιάξτε αυτή τη χορταστική σαλάτα με 3 είδη φασολιών, εμπλουτίστε τη γεύση τους με καλαμπόκι, κρεμμύδι, μαϊντανό και δυόσμο κι απολαύστε  τη δροσερή ή χλιαρή, σκέτη σαν κυρίως πιάτο ή σαν συνοδευτικό ψητών κρεατικών.

Τριλογία φασολιών στο καλοκαιρινό τραπέζι

Φασουλοσαλάτα με τρία είδη φασολιών

από τη Γεωργία Κοφινά


Υλικά για 6 άτομα:
Κλείσιμο

100γρ. φασόλια  άσπρα, μικρά

100γρ. φασόλια  χάντρες

1 κονσέρβα (430γρ.) κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα

1 φλιτζάνι  κατεψυγμένο καλαμπόκι (σπυριά)

1 κρεμμύδι  μέτριο, ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά  μικρή, ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπα  δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

2/3 φλιτζανιού  ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

ελιές θρούμπες για το γαρνίρισμα




Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Αντωνία Κατή

Μουλιάζετε αποβραδίς τα λευκά φασόλια και τις χάντρες και την επόμενη μέρα τα βράζετε (καλύτερα σε δύο ξεχωριστά κατσαρολάκια) μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε ελαφρά και το καλαμπόκι.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας (τρία είδη φασολιών, καλαμπόκι, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, μαϊντανό, δυόσμο) σε μεγάλο μπολ.

Χτυπάτε το λάδι και το λεμόνι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τις ελιές.


Σημείωση: Για ακόμη πιο δροσερή  γεύση προσθέστε στη σαλάτα σας 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 μεγάλη ντομάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης