Μια κατακόκκινη και αποτοξινωτική σαλάτα

Μια κατακόκκινη και αποτοξινωτική σαλάτα

Μια ασυνήθιστη σαλάτα, νόστιμη και αποτοξινωτική, που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις του παντζαριού και του καρότου με τη δροσιά του ξινόμηλου και την τραγανή υφή του καρυδιού.

Μια κατακόκκινη και αποτοξινωτική σαλάτα

Σαλάτα με ωμά παντζάρια, καρότα, ξινόμηλο και καρύδια
Από τη Γεωργία  Κοφινά

Κλείσιμο

Υλικά για 6 άτομα:

5 παντζάρια  μέτρια, ωμά και ξεφλουδισμένα

5 καρότα ξεφλουδισμένα

1 ξινόμηλο  καθαρισμένο

½ φλιτζάνι καρύδια  χοντροτριμμένα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

5 κουτ. σούπας άσπρο ξίδι

αλάτι, πιπέρι

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα


 

Φωτογραφία:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Food Styling: ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ


Τρίβετε τα παντζάρια, τα καρότα, και το μήλο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Σ’ ένα  μπολ ανακατεύετε τα καρύδια με το λάδι, το ξίδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα στραγγισμένα παντζάρια, τα καρότα και το μήλο και ανακατεύετε  για να μοιραστούν όλα ομοιόμορφα.

Σερβίρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και πασπαλίζοντας από πάνω με κάμποσο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης