Μια αλλιώτικη πατατοσαλάτα

Μια αλλιώτικη πατατοσαλάτα

Μια συνταγή  ελληνικότατη που όσο κι αν ακούγεται  παράξενο έχει καταγραφεί στην Λακωνία  και την Ήπειρο. Ένα παραδοσιακό  πιάτο για τους λάτρεις του  γλυκόξινου που συνδυάζει την  πατάτα με το πορτοκάλι….

Μια αλλιώτικη  πατατοσαλάτα
Μια συνταγή  ελληνικότατη που όσο κι αν ακούγεται  παράξενο έχει καταγραφεί στην Λακωνία  και την Ήπειρο. Ένα παραδοσιακό  πιάτο για τους λάτρεις του  γλυκόξινου που συνδυάζει την  πατάτα με το πορτοκάλι….

 
Πατατοσαλάτα με πορτοκάλι

Κλείσιμο
από τη Γεωργία Κοφινά

Υλικά για 6 άτομα:

1 κιλό πατάτες

2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε  κυβάκια

1 κρεμμύδι  μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες

½ φλιτζάνι μαύρες ελιές μικρές (όχι ξιδάτες)

2/3 φλιτζανιού  ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

4-5 κουτ. σούπας  μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

 

Φωτογραφία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Food Styling: ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

 

Πλένετε καλά και βάζετε τις πατάτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε και αφού κρυώσουν λίγο για να μπορείτε να τις πιάσετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους.
Καθαρίζετε και κόβετε τα πορτοκάλια σε κυβάκια και τα κρεμμύδια σε φετούλες.Μεταφέρετε τις πατάτες σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και προσθέτετε το πορτοκάλι, το κρεμμύδι και τις ελιές. Αλατίζετε.
Χτυπάτε το λάδι με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τη σαλάτα.
Γαρνίρετε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης