Κατσικάκι κοκκινιστό με χυλοπίτες

Κατσικάκι κοκκινιστό με χυλοπίτες

Μια συνταγή  για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι είναι η σημερινή που  βάζει στη γάστρα κατσικάκι και  το παντρεύει με ψιλοκομμένη ντομάτα  και μπαχαρικά. Το σιγοψήνει και  στο τέλος του προσθέτει χυλοπίτες ή μακαρόνια.

Κατσικάκι κοκκινιστό με χυλοπίτες

Κοκκινιστό κατσικάκι φούρνου

από τη Σιμόνη Καφίρη

Κλείσιμο
Υλικά για 6 άτομα:

2½-3 κιλά κατσικάκι  σε μερίδες (με το κόκαλο)

2 κουτ. γλυκού  μουστάρδα

1 φλιτζάνι  ελαιόλαδο

2½ φλιτζάνια  ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη

1 μασουράκι  κανέλα

μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

500γρ. χοντρά μακαρόνια ή χυλοπίτες

κεφαλοτύρι  τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



 

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Food Styling: ELENA JEFFREY

 

Πλένετε και αλατοπιπερώνετε το κρέας. Το πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο -αν βάλετε- το αλείφετε με τη μουστάρδα και το τοποθετείτε σε πήλινη γάστρα. Προσθέτετε την ντομάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα.
Σκεπάζετε τη γάστρα και βάζετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C να ψηθεί για μισή ώρα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1½ ώρα ακόμα.
Προσθέτετε 2-2½ ποτήρια ζεστό νερό -θα έχει βγάλει και δικά του ζουμάκια το φαγητό. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει στο φούρνο, το δοκιμάζετε στο αλάτι, προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα.
Αφήνετε τα ζυμαρικά να βράσουν για 15-20 λεπτά ακόμα (ξεσκέπαστα) μέχρι να γίνουν και να απορροφήσουν τα υγρά (αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα).
Σερβίρετε το φαγητό πασπαλισμένο με το κεφαλοτύρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης