Πράσινη σαλάτα και σπασμένα κόκκινα αβγά

Πράσινη σαλάτα και σπασμένα κόκκινα αβγά

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Πράσινη σαλάτα και σπασμένα κόκκινα αβγά
Μια σαλάτα με το όλα της είναι η σημερινή μας πρόταση και σας ζητά να αξιοποιήστε τα σπασμένα κόκκινα αβγά για να την ενισχύστε τόσο γευστικά όσο και αισθητικά.

Σαλάτα με γεμιστά αβγά
Υλικά για 6-8 άτομα:
Κλείσιμο
6 αβγά σφιχτά
250γρ. σπανάκι φρέσκο (τα φυλλαράκια)
1 ματσάκι ρόκα
1 σαλάτα ή ένα μεγάλο μαρούλι
2 καρότα φρέσκα, τριμμένα
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
6 αγκινάρες, βρασμένες και κομμένες στα 4
1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, σε τετραγωνάκια
1 ματσάκι ραπανάκια μικρά, ολόκληρα
μερικά ντοματίνια μικρά, ολόκληρα (αν είναι μεγάλα, κομμένα στη μέση)

Για τα γεμιστά αβγά:
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι

Για το dressing της σαλάτας:
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού ξίδι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι



Φωτογραφία: Γώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Elena Jeffrey

Εκτέλεση
•    Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε προσεκτικά τους κρόκους. Τους λιώνετε με πιρούνι και τους ανακατεύετε με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και την κάπαρη. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα, το βάζετε σε κορνέ ή απλώς το παίρνετε με ένα κουτάλι και γεμίζετε με αυτό το κενό των ασπραδιών.
•    Κόβετε το σπανάκι, τη ρόκα και τη σαλάτα σε μικρά κομμάτια με τα δάχτυλα. Τα ανακατεύετε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά σε βαθύ μπολ.
•    Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά του dressing σε multi και πριν σερβίρετε περιχύνετε τα σαλατικά σας.
•    Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε τη σαλάτα σε βαθιά πιατέλα. Στολίζετε με τα γεμιστά αβγά και σερβίρετε αμέσως.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης