Καγκελαρία της Γερμανίας: Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Καγκελαρία της Γερμανίας: Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

« Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM»  η απάντηση του γραφείου τύπου της καγκελαρίας σε ερώτηση της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» για τη στάση της Μέρκελ

merkel-tsipras1
Μήνυμα στην Ελλάδα ότι έχει δεσμευθεί για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στέλνει η Γερμανική καγκελαρία σε απάντηση που έδωσε το γραφείο τύπου στα ΝΕΑ μετά από ερώτηση για δημοσιεύματα που θέλουν την Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για να μην περικοπούν οι συντάξεις θέτοντας, όμως, δύο όρους.

«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της Καγκελαρίου παγίως δεν σχολίαζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. Η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθηερινής, την Τετάρτη, η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να είναι πολύ κοντά στο να αποδεχθεί το ελληνικό αίτημα για τις συντάξεις με δύο όρους:

- Πρώτον να αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι ακόμη και χωρίς το μέτρο αυτό θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019

- Δεύτερον η απόφαση αυτή να μην εμφανιστεί ως αφετηρία ακύρωσης άλλων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης