Βίτσας από Μυτιλήνη: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν

Βίτσας από Μυτιλήνη: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν

«Το δίκαιο της θαλάσσης ισχύει ακόμα και για χώρες που δεν το έχουν προσυπογράψει» είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής - Προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι κάτοικοι της Μόριας στη Λέσβο και του Χαλκειούς της Χίου

Βίτσας από Μυτιλήνη: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν
«Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Το δίκαιο της θαλάσσης ισχύει ακόμα και για χώρες που δεν το έχουν προσυπογράψει και ορίζει τον τρόπο που καθορίζονται τα σύνορα», τόνισε αργά σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, εξερχόμενος του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, το οποίο επισκέφθηκε στα πλαίσια της ενημερωτικής περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα σε νησιά του Αιγαίου .

Αναφερόμενος σε θέματα του υπουργείου του και ιδιαίτερα σε αυτά των επιπτώσεων στα νησιά από τις προσφυγικές ροές, ο κ. Βίτσας δήλωσε πως «η οργάνωση της δουλείας μας θα οδηγήσει στην αποσυμπίεση των νησιών με διάφορους τρόπους, αλλά και στη δημιουργία κλίματος ασφάλειας των κατοίκων».

Όπως είπε, σε 15 μέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής με το οποίο θα ρυθμίζονται θέματα αρμοδιοτήτων του υπουργείου. Έτσι και θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα τα σχετικά με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι κάτοικοι της Μόριας στη Λέσβο και του Χαλκειούς της Χίου. Ο κ. Βίτσας εκτιμά πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν πάρει τα χρήματα που δικαιούνται οι περίοικοι των καταυλισμών που υπέστησαν ζημιές.

Κλείσιμο
Κατά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των χωριών της Παναγιούδας και της Μόριας, που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό, ο κ. Βίτσας ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα θα έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο διαχείρισης λυμάτων του καταυλισμού, για τα οποία εδώ και χρόνια διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Όπως είπε ο Υπουργός, η μελέτη του έργου έχει ολοκληρωθεί, έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του και σύντομα το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

Αύριο ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής θα επισκεφθεί τη Χίο και στη συνέχεια τη Σάμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης