Για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μίλησαν Παππάς, Χαρίτσης και Γ. Τσίπρας

Για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μίλησαν Παππάς, Χαρίτσης και Γ. Τσίπρας

Ο Νίκος Παππάς παρουσίασε με στοιχεία την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, εξηγώντας ότι «η χώρα βρίσκεται ήδη σε μια νέα εποχή». Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, «επενδύουμε στην ανάπτυξη νέων δικτύων, τηλεπικοινωνιακών, ενεργειακών, εμπορικών»

Για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μίλησαν Παππάς, Χαρίτσης και Γ. Τσίπρας
Σε εκδήλωση του Ισραηλινού - Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Τελ Αβίβ, στην οποία μετείχαν επενδυτές και από τις δύο χώρες, πήραν μέρος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Νίκος Παππάς παρουσίασε με στοιχεία την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, εξηγώντας ότι «η χώρα βρίσκεται ήδη σε μια νέα εποχή». Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, «επενδύουμε στην ανάπτυξη νέων δικτύων, τηλεπικοινωνιακών, ενεργειακών, εμπορικών. Επενδύουμε σε καινοτόμες προσπάθειες και νέες τεχνολογίες, ακόμη και στις διαστημικές, καθώς μόλις προχθές παρουσιάσαμε τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό. Επενδύουμε επίσης, στην ομορφιά και την ιστορία της χώρας, δίνοντας κίνητρα για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα». 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σημείωσε ακόμα ότι «οι δύο μας χώρες, η Ελλάδα και το Ισραήλ, εργάζονται από κοινού για την ευημερία των λαών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, σε μια προσπάθεια που συμμετέχει και η Κύπρος», ενώ αναφέρθηκε στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη σημασία της για την περιοχή. Κάλεσε δε, τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν σε αυτή, σημειώνοντας ότι «οι σχέσεις του Ισραήλ με τη Θεσσαλονίκη πάνε πολύ πίσω». 

Κλείσιμο
Από τη μεριά του, ο Αλέξης Χαρίτσης παρουσίασε τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, «τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα», δίνοντας έμφαση στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και στις θεσμικές παρεμβάσεις. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με επίκεντρο την οικονομία της γνώσης, την έρευνα, την καινοτομία και την βελτίωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, καθώς και την προώθηση των συνεργειών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μεγάλους διεθνείς και εγχώριους επενδυτές». 

Τέλος, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, υπογράμμισε πως «οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ είναι εξαιρετικές και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και σε συνεργασίες στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα. Είναι κάτι που επιδιώκουμε και προσδοκούμε και οι δύο πλευρές, και είμαι σίγουρος πως θα το καταφέρουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης