Καμμένος: Θα συνεχίσουμε μαζί με τον Τσίπρα μέχρι τέλους

Καμμένος: Θα συνεχίσουμε μαζί με τον Τσίπρα μέχρι τέλους

Επιμένει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι όμηροι στην Τουρκία - Οι θέσεις μας για το Σκοπιανό είναι γνωστές

Καμμένος: Θα συνεχίσουμε μαζί με τον Τσίπρα μέχρι τέλους
Τέλος στα σενάρια που ήθελαν τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να συγκρούονται ανηλεώς στο παρασκήνιο για σειρά θεμάτων, όπως το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, βάζουν προς το παρόν τουλάχιστον και μέχρι νεωτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με τη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης. 

Παρά την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν πάντως να πείσουν για το τέλος αυτής της ιδιότυπης εσωκυβερνητικής κρίσης, καθίσταται σαφές ότι η συμπόρευση δεν θα είναι πλέον ειδυλλιακή, αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είναι αποφασισμένοι να λένε τις διαφορετικές απόψεις τους, όπως άφησαν να διαφανεί σε έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας ακριβώς πριν τη συνάντηση, αλλά και ο ίδιος ο κ. Καμμένος, όταν βγαίνοντας από το Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι οι κόκκινες γραμμές των δύο κυβερνητικών εταίρων, ισχύουν και πως υπάρχει το δικαίωμα των διαφωνιών.

Επί της ουσίας δηλαδή η συγκατοίκηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και για τα δύο κόμματα, αλλά χωρίς να εγκαταλείπεται, τουλάχιστον από την πλευρά των ΑΝΕΛ η υπεράσπιση, έστω και σε ρητορικό επίπεδο των ιδεολογικών και πολιτικών τους χαρακτηριστικών, λόγω της αγωνίας τους να διατηρήσουν την εκλογική τους βάση. 

Κλείσιμο

Στελέχη των ΑΝΕΛ έλεγαν με νόημα ότι «είμαστε κυβερνητικός εταίρος με άποψη» και ότι είναι υγιές το θέμα της πολυφωνίας και των διαφοροποιήσεων. Πρόσθεταν ακόμα ότι «τις αντιμετωπίζουμε όσο πιο ήπια και προσπαθούμε να τις αμβλύνουμε, είμαστε 154, θα τραβήξουμε και μερικά αυτιά αν χρειαστεί». 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “θα συνεχίσουμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους” και διευκρίνισε ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων βασίζεται πάνω σε γερές βάσεις.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί ρήξης στο κυβερνητικό στρατόπεδο είπε ότι πρόκειται για εικασίες που εξυφαίνονται από συγκεκριμένα κέντρα.

Διέψευσε δε το δημοσίευμα εφημερίδας Φιλελεύθερος, σύμφωνα με το οποίο είχε συνάντηση προ ημερών συνάντηση στο σπίτι του με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά, κάνοντας λόγο για “σενάρια επιστημονικής φαντασίας” και για «δημοσίευμα μίας φυλλάδας που διαβάζει μόνο ο εκδότης της και ο κ. Μητσοτάκης».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε αρκετά κοντά» - σε αυτό το στόχο. 


Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, επέμεινε στη θέση του ότι είναι όμηροι των Τούρκων, ενώ ερωτηθείς για το σενάριο ανταλλαγής τους με τους οκτώ Τούρκους που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, δεν ήταν σαφής ή κατηγορηματικός πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. 

«Δεν έχουμε κάτι τέτοιο μπροστά μας ως πρόταση. Όλα αυτά θα τα χειριστούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα και θα το χειριστούν τα αρμόδια υπουργεία. Είναι προς το συμφέρον όλων να λήξει γρήγορα αυτή η περιπέτεια», ανέφερε ο υπουργός.

«Οι Έλληνες αξιωματικοί είναι κρατούμενοι και επιζητούμε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αν εχουν κανει παραβάσει να δικαστούν και να μη χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα», σημείωσε.


Για το Σκοπιανό

Ο κ.Καμμένος ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τέθηκε στο τραπέζι και το ζήτημα του Σκοπιανού, τονίζοντας ότι επανέλαβε τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί μη χρήσης του όρου «Μακεδονία». 

«Από εκεί και πέρα είναι στα χέρια της FYROM», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας, ότι οι συνταγματικές αλλαγές είναι απαρίτητη προϋπόθεση. 

ΝΔ: Όμηροι ο ένας του άλλου

Επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό 'Αμυνας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι όμηροι ο ένας του άλλου. Μαζί κυβερνούν, μαζί ευθύνονται για όλα και μαζί θα φύγουν», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη.

Ποτάμι: Τους ενώνει η καρέκλα - Θα πάνε μαζί όσο μπορούν

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος πάνε πακέτο» επεσήμανε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσίόδρας και πρόσθεσε: «Και θα πάνε έτσι όσο μπορούν. Οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές ώστε να βάλουν στην άκρη το μεγάλο που τους ενώνει: τις καρέκλες της εξουσίας».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης