Λευκωσία: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εμπόδιο στις σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας

Λευκωσία: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εμπόδιο στις σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας

Δεν είναι αυτός ο στόχος μας δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και  πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί η ισχύς των προϋποθέσεων που θέτει η ΕΕ ως προς τον τερματισμό της επιθετικής συμπεριφοράς και των προκλήσεων από την Τουρκία

Λευκωσία: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εμπόδιο στις σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας
O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, αναφερόμενος στη σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας στη Βάρνα, ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα βέτο από τη Λευκωσία, αφού αποφάσεις θα ληφθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 22 Μαρτίου. «Δεν υπάρχει» όπως είπε «θέμα να προκαταλάβουμε ποια θα είναι η στάση της κυπριακής πλευράς. Το σίγουρο, όμως, είναι η επιδίωξη μας, και η επιδίωξη μας είναι να βρεθούν τρόποι – και αξιοποιούμε όλα τα μέσα και όλες τις διπλωματικές οδούς, πολύ περισσότερο τη συμμετοχή μας στην ΕΕ – προκειμένου να τερματιστεί η προκλητικότητα και η προσπάθεια παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας».

Υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης της Δημοκρατίας είχε καταθέσει τα γεγονότα και τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που έγινε πρόσφατα και ως αποτέλεσμα είχαμε την ομόφωνη τοποθέτηση των 27, όπως δημοσιοποιήθηκε με τη δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Ντ. Τουσκ.

Ο κ. Προδρόμου είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν προσπαθούν να εμποδίσουν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ. Δεν είναι αυτός ο στόχος, αλλά το να εξασφαλιστεί η ισχύς των προϋποθέσεων που θέτει η ΕΕ ως προς τον τερματισμό της επιθετικής συμπεριφοράς και των προκλήσεων από την Τουρκία άλλα και για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την έμπρακτη σχέση καλής γειτονίας.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς αν η Λευκωσία εκτιμά ότι θα αποτελούσε επιτυχία η έκδοση μιας καταδικαστικής δήλωσης από πλευράς της ΕΕ ή αν αναμένεται κάτι πιο απτό, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «ο στόχος είναι να φέρουν αποτέλεσμα αυτά, τα οποία η ΕΕ περιμένει και ζητά από την Τουρκία. Με κάθε τρόπο εστιαζόμαστε σε αυτό τον σκοπό. Υπάρχουν διάφορα μέσα και τρόποι και η ίδια η ΕΕ προβληματίζεται, όπως έδειξαν και οι χθεσινές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης