Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση - Αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση - Αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει το θέμα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στη Βουλή

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση - Αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη
«Πρέπει σήμερα να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τα εθνικά θέματα.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να πείσουμε το πολιτικό σύστημα για την ανάγκη σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, για να υπογραμμίσει: «Υπάρχουν διαφορές με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συγκρουόμαστε και θα συγκρουόμαστε, αλλά υπάρχει και η Ελλάδα».

Μετά από συζήτηση, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο πρωθυπουργός συμφώνησε να φέρει την πρόταση για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί. Θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στη δική μας πρόταση, υπογράμμισε ακόμη.

Κλείσιμο
Ο ίδιος τόνισε ότι η Φώφη Γεννηματά έχει θέσει το ζήτημα της συναίνεσης στα εθνικά ζητήματα, για να προσθέσει πως «το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή στα εθνικά ζητήματα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση». «Αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη» υπογράμμισε, για να αναφέρει επίσης: «Άλλα τα εσωτερικά ζητήματα, άλλα τα πατριωτικά... Εκεί πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους και να βρίσκουμε λύσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από το Σκοπιανό, αλλά και τα ελληνοτουρκικά και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Όσο για το ποδόσφαιρο, στο οποίο αναφέρθηκαν «on camera» στην αρχή της συνάντησης, ο επικεφαλής του Ποταμιού προσέθεσε: «Αφήνουμε το ποδόσφαιρο σε μικρές και μεγάλες μαφίες. Πρέπει να κόψουμε κεφάλια, να επιβληθεί ο νόμος. Να δώσουμε τη δυνατότητα στους φιλάθλους να χαίρονται το ποδόσφαιρο, να απομακρύνουμε τους μαφιόζους».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Ποταμιού συζήτησαν διεξοδικά την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι γι' αυτό το λόγο που η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για να συζητηθεί διεξοδικά. Επίσης, εξέφρασε την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί η πρόταση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση, όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο, ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό - επιχειρησιακό (τα δύο είναι ανεξάρτητα).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης