PROTOTHEMA

Πολιτική

Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση - Αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση - Αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει το θέμα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στη Βουλή

«Πρέπει σήμερα να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τα εθνικά θέματα.


«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να πείσουμε το πολιτικό σύστημα για την ανάγκη σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, για να υπογραμμίσει: «Υπάρχουν διαφορές με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συγκρουόμαστε και θα συγκρουόμαστε, αλλά υπάρχει και η Ελλάδα».

Μετά από συζήτηση, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο πρωθυπουργός συμφώνησε να φέρει την πρόταση για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί. Θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στη δική μας πρόταση, υπογράμμισε ακόμη.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Φώφη Γεννηματά έχει θέσει το ζήτημα της συναίνεσης στα εθνικά ζητήματα, για να προσθέσει πως «το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή στα εθνικά ζητήματα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση». «Αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη» υπογράμμισε, για να αναφέρει επίσης: «Άλλα τα εσωτερικά ζητήματα, άλλα τα πατριωτικά... Εκεί πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους και να βρίσκουμε λύσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από το Σκοπιανό, αλλά και τα ελληνοτουρκικά και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Όσο για το ποδόσφαιρο, στο οποίο αναφέρθηκαν «on camera» στην αρχή της συνάντησης, ο επικεφαλής του Ποταμιού προσέθεσε: «Αφήνουμε το ποδόσφαιρο σε μικρές και μεγάλες μαφίες. Πρέπει να κόψουμε κεφάλια, να επιβληθεί ο νόμος. Να δώσουμε τη δυνατότητα στους φιλάθλους να χαίρονται το ποδόσφαιρο, να απομακρύνουμε τους μαφιόζους».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Ποταμιού συζήτησαν διεξοδικά την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι γι' αυτό το λόγο που η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για να συζητηθεί διεξοδικά. Επίσης, εξέφρασε την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί η πρόταση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση, όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο, ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό - επιχειρησιακό (τα δύο είναι ανεξάρτητα).
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Δημητρης13/03/201811:45

Αυτός ο περιφερόμενος Θεωδορακης θα μας απασχολεί για πoλύ ακόμα;;;;; Ας πρόσεχαν οι....κοψοχερηδες που τον ψήφισαν (ανάμεσα τους και...εγώ!!!)

Απάντηση
Πατρίδα;13/03/201811:26

όταν τα κουμούνια μιλάνε για πατριωτισμό η δουλειά πάει στην υποκρισία. Είναι τόσο ηλίθιοι που νομίζουν πως θα δουλέψει η επίκληση της Ιερής Πατρίδος στην οποία δεν πιστεύουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαουτζίκου. Όλοι τους είναι βουτσήδες όσον αφορά το μορφωτικό επίπεδο , δεν μας νοιάζει αν ζούνε αλλού και αν νοιώθουν πατρίδα τους άλλη ακόμα και την εχθρική τουρκία αφού ψηφίζονται . Στο βάθος μίσος για ότι φωνάζει Ελλάδα. Γρήγορα όμως θα πάνε εκεί που ανήκουν : στα αζήτητα της ιστορίας αν όχι και στην κρεμάλα της δικαιοσύνης μαζί με όλους τους προδότες

Απάντηση
ΓΙΑ ΓΕΛΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ13/03/201802:10

Όλα τα τρολ της Πειραιώς πάνε να χρεώσουν στον Θεοδωράκη δήθεν άνοιγμα χαραμάδας για συνεργασία με τον Τσίπρα. Δυστυχώς γι'αυτό δεν πάει η χώρα μπροστά. Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής όπου χρειάζεται συναίνεση, πάνε όλοι οι υπόλοιποι να τα βάλουν στην αρένα του πολιτικού ανταγωνισμού. Ενώ ο Θεοδωράκης αντιμετωπίζει το ζήτημα καθαρά θεσμικά. Όπως το έκανε πάντοτε τα τελευταία χρόνια. Εν τω μεταξύ, κανείς δεν λέει για την ταμπακιέρα, ότι υπέβαλε πρόταση νόμου που ξαφνικά έγινε άκρως επίκαιρη λόγω συγκυρίας...Ο Τσίπρας πάλι, που πάει να εκμεταλλευτεί το θέμα για δικούς του λόγους, βρήκε τοίχο στην προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης και το προχωράει αλλιώς. Και τώρα που θα υποβάλει νομοσχέδιο με ουσιαστικές αλλαγές στην πρόταση του Ποταμιού, θα βρει ακόμη πιο συμπαγή τοίχο. Πάρτε το χαμπάρι, δεν είναι όλοι οι πολιτικοί το ίδιο. Υπάρχουν και οι συνεπείς στα λόγια και στις πράξεις τους. Με 2 λόγια, όσοι πάνε να υποβαθμίσουν τον πιο αδικημένο πολιτικό, τον Θεοδωράκη, για εκατομμυριοστή φορά, δεν ξέρουν τι λένε. Είναι όαση στο πολιτικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο που τον ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ο Μητσοτάκης, με το μοντέλο των συζητήσεων που κάνει τελευταία στις πολιτικές του περιοδείες, χωρίς ομιλίες, και που το εφάρμοσε πρώτος ο Θεοδωράκης.

Απάντηση
Εκλογές 12/03/201822:42

Οι εκλογές πλησιάζουν. Ξεκίνησαν ήδη την μοιρασιά... βρε ουστ απο δω....

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία